Riblji burger fish burger recept

Domaći fish burger (burger s ribom)

 • 15 min
100%

Dnevne temperature su skoro pa preko noći prešle iz ugodno svježih, čak i niskih za lipanj, u nepodnošljivo vruće i ljetne i to prije nego je ljetno službeno kalendarski počelo.

A kako rastu temperature tako kod većine nas pada želja za provođenjem vremena u kuhinji. Na sreću ljetni mjeseci poznati su po roštiljanju i kuhanju na otvorenom, a i da nemate za to mogućnosti ovaj recept vas neće držati duže od 10 minuta za štednjakom ili pored pećnice :).

Inspiraciju za mini fishburgere pronašao sam u meni najdražoj ljetnoj namirnici – ribi – i najdražem navijačkom zalogaju – hamburgeru.

Uz to moram priznati da ovakav riblji burger nisam imao priliku ranije negdje isprobati pa mi je i to stvorilo dodatnu inspiraciju da se okušam u pripremanju ribljeg burgera s pravim i cijelim komadom ribe.


Riblji burger fish burger recept


Recept nije kompliciran, a 10 minuta što sam naveo da je za njega potrebno je čak i malo preuveličano jer ovisno o komadu ribe možete biti gotovi i nešto ranije. Ali minuta simo, minuta tamo… tko broji!?

Za brzu pripremu ovog jela trebate se poslužiti jednim trikom, a trik su gotova peciva, lijepi komad očišćene ribe i jedna lopata susjedovog tinjajućeg žara koji mu je ostao nakon roštiljanja :).

Sve osim žara nabavio sam u Metrou (iako možete i kupiti sve za dobar žar tamo), a ako postanete dio Metro Foodie cluba do istih namirnica možete doći i sami kao fizička osoba.

U nastavku vas čeka brzi recept, ali svakako ga pročitajte jer možda vam pomogne s inspiracijom i spajanjem okusa vaše kombinacije namirnica za riblji burger.


Fish burger
Priprema
5 mins
Kuhanje
10 mins
 

Domaći i pravi riblji burger od komada cijele bijele ribe.

Course: Appetizer
Cuisine: Mediterranean
Keyword: burger, fish
Namirnice
 • 2 pakiranja gotovih Didovih peciva (6x40 g je u jednom pakiranju)
 • 500-700 grama očišćenog fileta bijele ribe (vrsta ribe po ukusu)
 • 100 grama malih listova blitve
 • 50 grama majoneze
 • 1 čajna žlica ljutog umaka (marka po želji i ukusu)
 • 1 cijeli limun
 • po ukusu maslinovog ulja
Upute
 1. Gotova smrznuta peciva otpakirajte i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi, a možete ih nakon par minuta prerezati i odmah staviti iznad žara ili na grill tavu.

 2. Ribu nije potrebno začinjavati prije pečenja. Samo je dobro prebrišite papirnatim ubrusom. Glavno pravilo kod pečenja ribe je da je pečete na jačoj temperaturi kožom okrenutom prema dolje i to bez diranja. Koža će se sigurno zalijepiti za rešetku roštilja ili grill tave kada ribu stavite na nju, ali nakon par minuta i kada se koža ispeče ribu će biti moguće okrenuti bez da se njezin filet raspadne, a koža zalijepi.

 3. Pečenu ribu prelijte s malo maslinovog ulja u koji ste naribali koru limuna, a na kraju je i lagano posolite.

 4. Majonezu, ljuti umaka i malo soka limuna čiju ste koru naribali u maslinovo ulje pomiješajte u posudici. Ovo će biti pikantni umak za riblji burger koji će vam pomoći u lakšem podnošenju ljetnih vrućina.

 5. Donji dio mini burger peciva koje ste zapekli na roštilju ili grill tavi premažite s pikantnim umakom. Zatim dodajte komad pečene ribe. Preko ribe posipajte malo listova crvene blitve i na kraju sve poklopite drugim djelom burger peciva.

 6. To je to. Kratko, jednostavno i nevjerojatno ukusno! Fish burger ili riblji burger kakav bi svaki trebao biti 🙂 Dobar tek!

Bilješke
 • Ribu za ovaj recept odaberite po ukusu. Bijela riba je najbolji odabir ne samo zbog izgleda već i zbog okusa. Preporuka bi bio brancin, orada, škarpina, ..., pa čak i bakalar.
 • Preporuka je korištenje svježe ribe, ali ako poželite jelo možete pripremiti i sa zaleđenom ribom. Samo se pobrinite da ribu dovoljno odmrznete prije pečenja.
Domaći fish burger (burger s ribom) was last modified: by

Njami! 13 Njah! 0

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor