Tartar od orade s mangom Darkova Web Kuharica Cromaris

Tartar od orade s mangom

 • 15 min
75%

Gledajući koje sam sve riblje recepte do sada pripremao za blog dalo bi se zaključiti da sam se zaljubio u okus sirove bijele ribe.

A kako i ne bi kada uvijek radim s predivnim komadima svježe Cromaris ribe. Bez obzira radi li se o brancinu, hami ili oradi mogu biti siguran da će kvaliteta i svježina ribe biti prvoklasna. I zbog toga sam izuzetno ponosan što i dalje aktivno surađujemo i što podržavaju rad na ovom kulinarskom blogu :).


svježi brancin 600-800 grama cromaris


Da ostanem dosljedan svojoj novo otkrivenoj ljubavi iskoristio sam one predivne filete orade koji su ostali neiskorišteni na ledu kada je došao brancin za Sashimi salatu. 

A iskoristio sam ga za jedno vama sigurno dobro poznato jelo. Ali naravno s barem jednim svojim zaokretom u receptu :).

Tartari od ribe postali su jako popularni u ponudi domaćih restorana. Odabrati najbolji je gotovo nemoguće jer koji god okus spojite s okusom ribe nećete sigurno pogriješiti. Bitno je samo da se radi o svježoj ribi i da postoji neka citrusna nota u cijelom jelu (bez obzira radi li se o limunu, limeti ili naranči).

Moj nesvakidašnji sastojak za tartara od orade je mango, a ako nemate mango pri ruci možete ga slobodno zamijeniti s kukuruzom.

Kukuruz ima drugačiju slatkoću od manga, ali će svejedno prenijeti ideju okusa koju sam s ovim jelom imao.


Tartar od orade s mangom Darkova Web Kuharica Cromaris


Da si ubrzate pripremu ovog jela najbolje je kupiti već očišćene filete orade. Ali ako ih ne nađete možete slobodno iskoristiti i cijelu oradu koju ćete onda nekoliko minuta duže morati pripremati i čistiti za ovaj recept.

Ali da ne dužim previše prepuštam vas da pročitate recept, i nadam se uskoro isprobate ovo jelo u svojoj kuhinji.


 

Tartar od orade s mangom
Priprema
15 mins
 

Popularno jelo, tartar od orade, s malim zaokretom koji dolazi dodavanjem manga.

Course: Appetizer
Cuisine: croatian
Broj porcija: 2
Namirnice
 • 2 kom većih fileta Cromaris orade
 • 1 kom ljutike
 • 1 kom limuna
 • 1/2 kom manga
 • po želji svježeg vlasca
 • po želji lista metvice
 • po želji sušene rajčice
Upute
 1. S filete orade oštrim nož odvojite kožu od mesa. Najlakše ćete maknuti kožu s fileta da zarežete filet na strani repa, primite taj kaj rukom te laganim guranjem i piljenjem povlačite nož od sebe dok ne odreže cijelu kožu s ribe.

 2. Očišćeni filet orade provjerite od kosti, te ako je ostao koji crveni dio mesa odrežite ga nožem kako bi vam ostalo samo bijelo meso na filetu. Tamniji dijelovi ribe znaju biti gorki pa bi vam pokvarili okus tartara.

 3. Filete narežite po dužini na tanke trake, a njih zatim nasjeckajte na sitne komade. Ne veće od 1x1 cm.

 4. Dodatno sa strane očistite i sitno nasjeckajte jednu ljutiku te malo svježeg vlasca. Očistite i na komade veličine komadima orade narežite pola manga.

 5. Sve sastojke pomiješajte u dubokoj posudi te ih začinite sa sokom limuna. po želji možete naribati i malo limunove kore. Kratko ohladite tartar od orade.

 6. Tartar od orade poslužite sa svježim listovima metvice i sušenom rajčicom.

  Dobar tek!


Tartar od orade s mangom Darkova Web Kuharica Cromaris

Recept je napravljen u suradnji s tvrtkom Cromaris.

Tartar od orade s mangom was last modified: by

Isprintaj recept

2 komentara

Ostavi odgovor