Go Back
Brzi kolač od jogurta uz FROYO od manga
Priprema
10 mins
Kuhanje
45 mins
 

Deset minutni kolač i sladoled od jogurta. Desert koji ćete jednom kada ga isprobate ponavljati na tjednoj bazi i u raznim kombinacijama.

Course: Dessert
Cuisine: modern
Keyword: jogurt
Namirnice
Jogurt biskvitni kolač
 • 250 grama Dukatosa za pripremu jela
 • 3 kom srednje velikih jaja (M)
 • 110 grama maslinovog ulja može i biljno ako vam je maslinovo preintenzivno
 • 150 grama kristalnog šećera
 • 225 grama glatkog pšeničnog brašna
 • 12 grama praška za pecivo 1 cijeli paketić
FROYO od manga
 • 250 grama Dukatosa za pripremu jela
 • 300 grama manga (zrelog, slatkog, oguljenog)
Upute
 1. U duboku posudu stavite Dukatos za pripremu jela, 3 jaja, maslinovo ulje (može i biljno ako niste sigurni u okus maslinovog ulja u desertu), šećer, glatko brašno i prašak za pecivo.

 2. Sve namirnice miksajte ručnim mikserom dok ne dobijete glatku, gustu ali i tekuću smjesu. Kristalni šećer se ne bi trebao osjetiti u kremi.

 3. Manji kalup za torte promjera 18 cm premažite uljem ili obložite papirom za pečenje i u nje ulijte smjesu za biskvit od jogurta.

 4. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 45-50 minuta. Je li kolač pečen možete testirati drvenim štapićem tako da ga probodete u sredini. Ako na štapiću neće ostati vlažnog biskvit kolač je gotov. Kora kolača će dobiti malo jače pečenu boju, oko toga ne brinite :).

 5. Ako koristite druge veličine kalupa za tortu prvi put malo pripazite koliko će kolaču trebati da se ispeče jer vrijeme može varirati u oba smjera.

 6. Za smrznuti jogurt sladoled od manga dovoljno je oguliti i narezati zreli i slatki mango te ga staviti u blender s Dukatos jogurtom za pripremu jela. Nakon što izblendate namirnice u smoothie stavite ih u ledenicu i pričekajte nekoliko sati da se zaledi na željenu konzistenciju sladoleda. Mango možete i prethodno smrznuti pa ga smrznuto izblendati u blenderu. Ovakvu pripremu Froya od manga radite samo ako ste sigurni u vaš blender i da ima dovoljno snage da blenda smrznute namirnice.

 7. Kolač od jogurta poslužite uz kuglicu sladoleda od jogurta i manga uz listiće badema i svježeg voća po ukusu.