Blog

Explore CRO-SRB

Nedavno sam imao čast biti mali dio jednog hvale vrijednog novog projekta čije je predstavljanje za medije i javnost bilo održano jučer (11.07.) u restoranu Crna Svinja u Čepinu.

Radi se o projektu Explore CRO-SRB ili punim nazivom „Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“.

Cilj projekta je da se gastro, eko i rekreacijska ponuda Istočne Hrvatske i Sjeverne Bačke približi gostima. A uz samo predstavljanje projekta i novo kreiranih tura u sklopu programa bilo je održano i nekoliko edukativnih predavanja kako se dodatno približiti ciljanim gostima i povećati kvalitetu ponude cijele regije.

Meni je u cijeloj priči (naravno) bio najzanimljiviji gastro dio kojeg su ovim projektom htjeli izvaditi izvan okvira standardnih jelovnika slavonskog kraja.

Kada govorimo o autohtonim jelima koja su zastupljena u ovom projektu, svaki od hotela ili ugostiteljskih objekta sam je kreirao jelovnik za potrebe projekta i gastro tura koje će nuditi gostima. Sve u svrhu predstavljanja tradicijskih jela u novom ali i dalje prepoznatljivom ruhu.

U svojem posjetu Slavoniji obišao sam nekoliko lokacija i točaka s Explore CRO-SRB gastro ture na kojima smo odmah obavili i snimanje promotivnog spota za gastro turu kojeg možete vidjeti u nastavku teksta. Da sam ostao oduševljen ponudom posjećenih mjesta malo je reći, a jesam li se snašao u ulozi glumca u spotu zaključite sami :).

Ljepota Slavonije, njezin brda i dolina, raznolikost ponude domaće hrane i pića kao i uređenost i posvećenost detaljima svih posjećenih mjesta me je ostavila bez teksta.

Od predivnog ranča Ramarin gdje smo pojeli pravi slavonski doručak do Stupničkih Dvora gdje smo uživali u vinima u jednom od najljepših vinskih podruma u kojima sam bio. Pa sve do domaće prijateljske atmosfere u društvu predrage obitelji Bošnjak i njihovog pionirskog craft piva (ali i Gina kojeg bi posebno htio pohvaliti, ali o njemu nešto više uskoro u novoj recenziji).

Na temelju viđenog smatram da će Istočna Hrvatska i Sjeverna Bačka zadovoljiti sve želje posjetitelja za ugodnim i ispunjenim odmorom. Ove dvije autentične, tako različite, a opet tako slične regije, pružit će neopisivu toplinu i mir. Ako želite doživjeti sve što priroda može pružiti u svojoj punoj ljepoti, dođite i istražite čari ovih regija i izvan gastro tura.

Ako planirate odmor, ili se nađete u slavonskom kraju, obavezno provjerite Explore CRO-SRB web stranicu za odlične preporuke mjesta gdje možete uživati u hrani, kao i popis autentičnih slavonskih proizvoda lokalnih OPG-ova.


Važno je naglasiti i to da je projekt Explore CRO-SRB sufinanciran u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. Nositelj projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a partneri su Regionalna Razvojna agencija Panonreg iz Subotice, Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić iz Subotice i Turistički klaster „Slavonska košarica“ iz Slavonskog Broda. 24 mjeseca provedbe.

Explore CRO-SRB was last modified: by

Nema komentara

Ostavi odgovor