Blog

Restoran Freyja i chef Josip Tomas [RECENZIJA]

Ovogodišnje popuštanje korona mjera odlučio sam proslaviti jednim mini godišnjim odmorom i odlaskom na more. Naime, prošle godine iako je turistička sezona bila relativno normalna ja sam je preskočio, a ljeto sam bez godišnjeg odmora proveo u Zagrebu.

Zbog toga sam jedva dočekao ovu godinu kako bih nekoliko dana proveo na plaži s koktelom u ruci, a večeri na terasi uz more i morskim delicijama na tanjuru.

Moja me želja dovela do hotela Tamaris u Tučepima, restoranu Freyja koji se nalazi u sklopu hotela i Josipa Tomasa koji je glavni chef restorana ali i jedan od članova obitelji Tomas koji vode ovaj predivan i nagrađivani privatni obiteljski hotel.

Read More

DocSmith noževi (Bruno Nahod intervju i recenzija njegovih noževa)

Ima nešto posebno i neopisivo u osjećaju koji pruža korištenje chefovskog noža za vrijeme pripreme jela.

Nitko ne može to bolje razumjeti od osobe koja je svoje slobodno vrijeme odlučila posvetiti usavršavanju umijeća izrade upravo takvih noževa.

Bruno Nahod, poznat kao DocSmith na Instagramu, po struci dr. sc. za područje kognitivne neuroznanosti koji radi kao znanstveni suradnik na Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji svoje slobodno vrijeme provodi u kovanju vrhunskih kuhinjskih noževa, nedavno je odvojio malo vremena da mi odgovori na sva pitanja vezana za kupovinu i održavanje noževa.

Read More

Jolie Petite Patisserie recenzija

Odmah po otvaranju nove slastičarnice Jolie Petite Patisserie pao je dogovor između kolegice Damire s Gastro.hr-a i mene da idemo u kušanje novih slastica na zagrebačkoj gastro sceni.

Read More

Explore CRO-SRB

Nedavno sam imao čast biti mali dio jednog hvale vrijednog novog projekta čije je predstavljanje za medije i javnost bilo održano jučer (11.07.) u restoranu Crna Svinja u Čepinu.

Radi se o projektu Explore CRO-SRB ili punim nazivom „Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“.

Read More

Moja priča o Volim Ljuto umacima

Kada je hrana u pitanju volim različitosti i pokušavam ne robovati (previše) navikama.

U restoranu nikada neću naručiti isto jelo dva puta. Ako u dućanu vidim neki novi proizvod ili novi brand za poznatu/potrebnu namirnicu uvijek nju kupim i isprobam.

Read More

OPG Hrustek – priozvodi od haskap-a (sibirske borovnice)

Za prvu recenziju jednog OPG proizvoda na blogu odabrao sam OPG koji dolazi iz Međimurja.

Odabir Međimurja kao regije nije slučajan.

Iz tog kraja dolaze moja prva food blogerska poznanstva i prijatelji. Tamo sam proveo svoje prvo pravo gastro blogersko druženje.

Read More

Recenzija De’Longhi Dinamica Espresso aparata za kavu

Kako sam i rekao na Instagramu, cijeli preduskrsni tjedan sam proveo ispijajući na desetke kava. Bilo je tu i nešto hrane, ali 2 od 3 puta kada sam nešto kuhao to je bilo kuhanje kave 🙂

Razlog zašto sam kuhao i popio toliko kava je draga ekipa iz De’Longhi Hrvatska (pozdrav Eli!) i njihov hvaljeni De’Longhi Dinamica aparat za kavu koji su mi ustupili na korištenje i testiranje.

Read More

Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kava

Slobodno mogu reći da sada već tradicionalno u ovo doba godine uživam u isprobavanju novih okusa NESCAFÉ Dolce Gusto kava.

A da ova godina ne bude drugačija od prošlih NESCAFÉ se pobrinuo s čak četiri nova okusa kava za svoje Dolce Gusto uređaje.

Read More

NESCAFÉ Dolce Gusto Peru recenzija

Od početka prošle godine zadovoljan sam korisnik NESCAFÉ Dolce Gusto Drop aparata.

Njegovu recenziju, i to kroz cinemagraphe (prvu takvu kod nas 🙂 ), možete pogledati na blog sekciji Web Kuharice.

Danas ću umjesto o aparatu tekst posvetiti onome zbog čega ga imam, a to je “tekuće crno zlato” ili kava. Read More

#ReciklirajsInom otpadno jestivo ulje iz domaćinstva

Očuvanje i briga o okolišu kroz recikliranje je najjednostavniji način putem kojega se svi možemo uključiti u globalnu akciju i brigu o našem predivnom planetu, i jedinom domu kojeg imamo (za sada, požuri se Musk 🙂 ).

Za brigu o okolišu svaki, čak i najmanji, angažman svakog pojedinca je bitan jer kada se sakupi kritična masa takvih pojedinaca zajedno mogu imati nevjerojatan pozitivan učinak na okoliš. Nema više izgovora kako vi sami ne možete pomoći u toj borbi i da vam se ne isplati pokušati, jer možete i morate! Ali i niste sami

Zato mi je posebno drago da smo jučer draga kolegica blogerica Željka Gulan i ja sudjelovali u predstavljanju i podržali novi INA eko pilot projekt kojem je cilj olakšati i pomoći sa zbrinjavanjem otpadnog jestivog ulja iz domaćinstava. Read More

Mini ljetna kuharica s tiskanom verzijom na poklon

Ako tražite inspiraciju za brza i zanimljiva ljetna jela besplatnaMini Ljetna Kuharica’ je prava stvar za vas!

U njoj vas na 26 stranica čeka 13 ukusnih i posebno odabranih jela koja se s lakoćom pripremaju za vrijeme vrućih ljetnih dana. Read More

Recenzija Nescafe Dolce Gusto Drop aparata


Kada su tipovi kava u pitanju moj odabir je jasan i kratak. Uvijek naručim Espresso (po domaći ‘kratku kavu’), a nekada si umjesto njega znam uzeti i produženu kavu.

Kavu pijem bez šećera kako bi me njezin okus razbudio prije nego kofein odradi svoju magiju u organizmu.

Read More