O meni

Bok svima!

Ja sam Darko Kontin i autor sam bloga o hrani koji se nalazi trenutno pred vama ?.

Blog “Darkova Web Kuharica” zamišljen je kao web odredište na kojem s ostalim zaljubljenicima u kuhanje i hranu dijelim svoje kulinarske ideje i eksperimente, kuhinjske navike kao i nova kuharska (sa)znanja koja otkrivam prilikom pripreme meni novih i zanimljivih jela.

Moja food blogerska priča krenula je prije nekoliko godina, nešto prije pokretanja food bloga, kada sam poželio isprobati i osobno pripremiti što je više moguće jela različitih svjetskih kuhinja. Sve što do tada nisam isprobao ili je bilo drugačije od onog na što sam kao dijete Prigorja bio naviknut, odjednom mi je postalo i više nego zanimljivo.

Iskazana radoznalost prema svjetskim kuhinjama ubrzo me je vratila korijenima i usmjerila prema hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji za koju sam tek tada shvatio koliko je bogata i koju raznolikost jela i okusa pruža. Ne samo između, već i unutar samih regija, od mjesta do mjesta.

Upravo zbog toga što je slika i prilika mojih ukusa i hiperaktivne radoznalosti, moj blog nema neku opipljivu kuharsku temu koju bih mogao posebno istaknuti. Redovito šaram s receptima iz tradicionalnih kuharica preko onih međunarodnih, isto kao što i ponekad poneki desert prekine slani niz jela ?.

Blog je pokrenut 2014. godine. A glavni “krivac” za pokretanje bloga bila je prijateljica Petra kojoj je dosadilo dopisivanje sa mnom kroz privatne poruke svaki put kada ju je zanimalo neko novo jelo koje bih objavio na društvenim mrežama.

Par dana nakon toga prva verzija bloga bila je online ? Hvala Petra!

Prvi cilj bloga bilo je dokumentiranje svih mojih kulinarskih eksperimenata, novih jela i isprobanih starih, manje poznatih recepata. S vremenom sam tu ideju nadogradio s novim ciljem.

Danas je cilj bloga, osim da služi kao inspiracija što skuhati, popularizirati kuhanje kod kuće i pokazati svima koji iz nekog razloga smatraju da je kuhanje teško ili da kuhanje nije za njih, kako najvjerojatnije nisu u pravu. Jer, ako meni nešto uspije – sigurno će i vama! To je garancija ovog bloga ?.

Iako nisam profesionalni kuhar (ne smatram se čak niti amaterskim kuharom) nadam se da ću uspjeti u ostvarenju tog cilja.

Na tom putu računam i na vašu pomoć kroz komentare, sugestije recepata, konstruktivne kritike, ali i naravno, isprobavanje jela ?.

Nadam se da ćete s ove web stranice otići malo gladniji nego što ste bili po dolasku te da ćete pronaći barem jednu novu ideju za jelo koje ćete ubrzo sami pripremiti.


Želite li stupiti u kontakt sa mnom to možete učiniti putem društvenih mreža, emaila darko(at)kontin.info ili preko kontakt forme koja se nalazi ovdje: Link na kontakt


Darko Kontin food bloger Darkova Web Kuharica Kupojmo Hrvatsko

O meni was last modified: by