Blog

Jolie Petite Patisserie recenzija

Odmah po otvaranju nove slastičarnice Jolie Petite Patisserie pao je dogovor između kolegice Damire s Gastro.hr-a i mene da idemo u kušanje novih slastica na zagrebačkoj gastro sceni.

Jolie Petite Patisserie smještena je u mojem starom kvartu, u samom srcu Knežije, što mi je odmah izmamilo osmijeh na lice jer osim u prolasku nisam svraćao u “svoj” kvart već skoro 2 godine.

Jolie petite deserti
Sa super društvom iz Craft Room Zagreb

Ambijent Jolie Petite slastičarnice

Prvi put kada smo posjetili Jolie Petite sjedili smo na suncem okupanoj terasi. Poslužilo nas je predivno vrijeme i kako smo se primili proučavanja ponude slastica u kojima ćemo guštati smetnuo sam s uma detaljnije proučiti unutrašnjost slastičarnice.

To sam ispravio u narednim dolascima i sada ako mogu birati, bez obzira na lijepo vrijeme vani, uvijek radije sjednem unutra.

View this post on Instagram

#photo by @barbaramedic ?

A post shared by Jolie Petite Patisserie (@joliepetitepatisserie) on

Cijeli prostor je toliko promišljeno i lijepo dizajniran da se je nekada teško odlučiti hoćete li se zagledati u sve dizajnerske detalje uređenja ili u male slatke jestive skulpture koje su na crtu posložene u vitrini na ulazu.

Ako volite mjesta u kojima vas prostor nadahnjuje i opušta, bez obzira na stil uređenja koji volite, siguran sam da ćete uživati u prostoru Jolie Petite Patisserie.

Kolač iz jolie Petite slastičarnice

Jolie Petite ponuda slastica

U nekoliko posjeta Jolie Petite mislim da sam uspio probati preko 10 različitih kolača koje su imali u ponudi (ali bilo bi ih dobro sve prebrojati po fotkama i potvrditi taj broj 🙂 ).

Ponuda slastica nije stalna već se dio ponude redovno mijenja. Pohvalno je da redovno slušaju utiske gostiju i na temelju njihovih komentara i želja prilagođavaju ponudu deserata.

Zbog toga će vas skoro svaki tjedan u ponudi iznenaditi neki novi kolač uz par sada već prepoznatljivih imena.

Teško je u ovakvom prostoru i uz ovakvu ponudu odabrati najdraži kolač.

Svaki desert je poseban na svoj način. Nema normalnih ili običnih kolača. Čak su i poznati klasici francuskog slastičarstva ovdje prezentirani u novom ruhu s dodatnim slatkim zaokretima.

Ali da iz nekog razloga moram odabrati samo jedan kolač to bi bila lješnjak kugla pod nazivom Bora.

Što nam se je svidjelo kod drugih kolača i koji je Damirin favorit možete pročitati na zajedničkoj recenziji na Gastro.hr portalu: https://gastro.24sata.hr/recenzije/zasto-svi-zagrepcani-na-kolace-idu-na-kneziju-23950

Jolie petite slastičarnica desert ponuda

Isplati li se doći na Knežiju na kolače?

Iako nisam prevelik ljubitelj deserata zbog čega manje obilazim slastičarnice u gradu Zagrebu u Jolie Petite sam se odmah zaljubio.

Od usluge kojoj rijetko tko može konkurirati u gradu, do predivnog ambijenta i na kraju naravno jako ukusnih kolača.

Smatram da su trenutno jedno od najboljih mjesta za uživanje u slatkom u Zagrebu i da se isplati doći na Knežiju čak ako ste i na suprotnoj strani grana (moje skromno mišljenje koje slobodno potvrdite i sami).

Dovoljno je reći kako sada često svratim u svoj stari kvart, i svaki put kada to napravim stanem kod Jolie i počastim se nečim slatkim :).

Jolie Petite Patisserie recenzija was last modified: by

Nema komentara

Ostavi odgovor