Tortilja od cvjetače (karfiola)

100%

Ako se sjećate, radio sam pizzu bez brašna gdje je cvjetača glumila (i to jako dobro) tijesto.

Ovaj recept je dosta sličan izradi tog tijesta za pizzu od karfiola samo što se tortilje drugačije oblikuju i na kraju koriste na drugačiji način.

Možete ih koristiti umjesto kruha za doručak, kao zamjenu za tortilje za vrijeme ručka ili kao zdravi zalog navečer prije spavanja.

Kako nema puno posla s pripremom tortilja smatram ih idealnim jelom ili prilogom na tanjuru svakog ljubitelja ovog nedovoljno popularnog povrća!

Lepinje od karfiola cvjetace 7

Sastojci

  1. Usitnjena cvjetača (3 šalice usitnjene)
  2. Jaja (3 kom)
  3. Sol i papar

Recept

Manju glavicu cvjetače usitnite u multipraktiku. Trebate dobiti jako sitnu smjesu manju čak i od zrna riže.

Tako usitnjenu cvjetaču stavite u mikrovalnu pećnicu na 5 minuta da se kuha. Nakon pet minuta izvadite je van, uklonite vodu, promiješajte i vratite je nazad na još 5 minuta kuhanja.

Kada je kuhana potrebno je cvjetaču dobro ocijediti od tekućine. Budite pametniji od mene i nemojte to raditi protiskivanjem s nekim žlicama jer nećete uspjeti istisnuti sve iz nje van. Uzmite krpu, stavite cvjetaču u nju, spojite krajeve i svom snagom istisnite sav višak tekućine.

Ako ne uspijete ništa se loše neće dogoditi samo će vam kao meni malo smjesa biti vodenastija i zbog toga teža za baratanje prije pečenja.

U ocijeđenu i usitnjenu cvjetaču umiješajte 3 jaja te soli i papra po želji. Slobodno probajte smjesu u ovom trenutku da vidite jeste li ostvarili željenu slanoću.

Na papir za pečenje žlicom napravite tortilje od dobivene smjese i stavite ih peći na 200 stupnjeva kojih 20 minuta ili dok ne postanu čvrste i zlatno smeđe boje.

Kao što sam ranije napomenu možete ih poslužiti kako god želite. Ja sam ih poslužio s pršutom i grčkim jogurtom nakon što su se malo ohladile.

Dobar tek!

Priprema tortilja od cvjetače kroz fotografije

Lepinje od karfiola cvjetace 1 Lepinje od karfiola cvjetace 2 Lepinje od karfiola cvjetace 3 Lepinje od karfiola cvjetace 4 Lepinje od karfiola cvjetace 5 Lepinje od karfiola cvjetace 6 Lepinje od karfiola cvjetace 8 Lepinje od karfiola cvjetace 9 Lepinje od karfiola cvjetace 10

Tortilja od cvjetače (karfiola) was last modified: by

Isprintaj recept

6 komentara

    • Svega par minuta. Nije bitno da se skroz prokuha, samo da omekša i pusti tekućinu da se ista ne ispušta kasnije prilikom pečenja tortilja :).

  1. jesi koristio cijelu cvjetacu ili smao ove grmice na vrhu – bez onog tvđeg korjena?

    • Koristio sam te cvjetove cvjetače na vrhu s djelom tih stabljika što ih drže skupe. Ali baš onaj doljnji glavni debeli dio te stabljike nisam koristio. Iako ako ti ne smeta možeš i njega iskoristiti pošto se usitni sve u električnoj sjeckalici 🙂

Ostavi odgovor