Recept za slane muffine punjene prepeličjim jajetom

Slani muffini punjeni jajima i slaninom

  • 20 min
100%

Među prvih 12 recepata na blogu imam čak 2 recepta za slane muffine, i niti jedan za slatke :).

Jedan od razloga zašto su mi slani muffini oduvijek bili draži od slatkih verzija leži u tome što je slani muffin zapravo kruščić koji se pripremi u manje od par minuta.

Nema nepotrebnog dizanja tijesta i još k tome se ispeku u 15tak minuta. A uz sve navedeno lako se mogu napuniti bilo kojom voljenom namirnicom kao što su sirevi, salame i naravno slanina.

Prvi recept za slane muffine koji sam objavio bio je za 5 minutne pizza muffine od samo 4 sastojka.

Isti recept koristim godinama i nikada me nije razočarao, kao niti ljude koji su ga isprobali. Zbog toga mi je baš taj recept bio baza za novu verziju slanih muffina koje sam radio za Volim Meso portal.

Jednostavnost recepta je i dalje ista. Osim što ima par namirnica više koje su zadužene za još bolji okus muffina postupak je jednako brz i jednostavan.

Dovoljno je pomiješate suhe namirnice u dubokoj posudi s tekućima kako bi dobili smjesu za muffine. I prije nego što je istresete u kalup za muffine napunite je sa željenim dodacima.

Slanina je bila siguran odabir i u ovom receptu, a ono s čime sam dodatno oplemenio ove mesne slane muffine su bila prepeličja jaja.

Možete slobodno koristiti i S klasu kokošjih jaja za ovaj recept, ali meni su prepeličja bila toliko lijepa i taman veličine za naše muffin kalupa da sam se jednostavno na njih odmah odlučio.

Ako vas zanima priprema ovih predivnih slanih muffina sa slaninom i prepeličjim jajima recept za njih potražite na Volim Meso webu putem linka u nastavku:

https://www.volim-meso.hr/muffini-sa-slaninom-punjeni-jajetom/

Recept za slane muffine punjene prepeličjim jajetom

Slani muffini punjeni jajima i slaninom was last modified: by

Njami! 13 Njah! 0

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor