Kozice pohane u kokosovom brašnu uz ljutu salsu od ananasa

100%

U zadnje vrijeme puno eksperimentiram s okusima u kuhinji. Tražim sve luđe kombinacije namirnica i okusa da vidim kako ću reagirati na njih.

I za sada me samo oduševljavaju! Još se nije niti jedna kombinacija potkrala koja bi mi smetala i s kojom nisam bio zadovoljan (dođe to valjda s godinama).

Ovaj put sam isprobao nešto što zamišljam da bi došlo ravno iz filma Pirati s Kariba.

Kozice pohane u kokosovom brašnu uz posebnu pikant salsu napravljenu samo od ananasa i začina.

Na kraju mi je bilo žao što nisam više kozica iskoristio pri isprobavanju ovog recepta :).

Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 12

Sastojci

 1. Repovi kozica (17 kom)
 2. Ananas (130 g)
 3. Celer list (pola šake)
 4. Ljuti umak od paprike
 5. Kokosovo brašno (2 žlice)
 6. Pšenično brašno (2 žlice)
 7. Krušne mrvice (4 žlice)
 8. Bjelanjak (2 kom)

Recept

Krenimo sa salsom. Pripremite 130 grama ananasa, pola šake svježeg lista celera i 1 žličicu ljutog umaka od paprike (Hot Pepper Sauce). Sve stavite u multipraktik i usitnite dok ne postane tekuće i kremasto. Salsu odložite u hladnjak da se poveže dok pripremate kozice.

Ako se bojite ljutine slobodno stavite prvo pola žličice ljutog umaka, pa kasnije dodate još ako vam je nedovoljno ljuto.

Dvije velike žlice kokosa stavite pržiti na suhu tavu par minuta sve dok ne osjetite jak miris kokosa i ne vidite da počinje dobivati smećkastu boju. Kada je gotov pomiješajte ga s 4 velike žlice krušnih mrvica.

Istucite dva bjelanjka s malo soli i krenite s paniranjem repova kozica.

Kozice primite za vrh repa i prvo ih sa svih strana obložite brašnom, zatim ih pobrašnjene uronite u bjelanjak, a na kraju u smjesu krušnih mrvica i kokosovog brašna.

Odložite gotovu kozicu na rešetku i ponovite postupak sve dok ne potrošite sve kozice.

Pecite ih na 200 stupnjeva u pećnici sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Ovako pečene kozice biti će hrskave izvana bez da su masne od ulja, a opet sočne iznutra jer repovi neće izgubiti svu svoju tekućinu.

Poslužite ih odmah uz salsu od ananasa i uživajte u slano-ljuto-slatkoj kombinaciji okusa. Dobar tek i ARRrrrr :).

Napomena: Ako vam salsa od ananasa nije po guštu poslužite ih slobodno uz neki umak na bazi vrhnja po vlastitoj želji.

Priprema kozica pohanih u kokosu kroz fotografije

Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 1 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 2 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 3 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 4 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 5 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 6 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 7 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 8 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 9 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 10 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 11 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 13 Kozice panirance u kokosu s ljutom salsom od ananasa 14

Kozice pohane u kokosovom brašnu uz ljutu salsu od ananasa was last modified: by

Isprintaj recept

4 komentara

 1. Na prvi pogled ova slika me je oduševila, baš sam pitala muža kada je objavio kome pripada. Pošto volim kozice, jednom prilikom morat ću isprobati recept, svaka čast 🙂
  Lijep pozdrav!

  • Hvala Nataša 🙂 Nadam se da će onda ubrzo doći na red. Očekujem dojmove, a i fotografiju rezultata pa da je izložim ovdje 🙂

Ostavi odgovor