Blog

Recenzija Nescafe Dolce Gusto Drop aparata


Kada su tipovi kava u pitanju moj odabir je jasan i kratak. Uvijek naručim Espresso (po domaći ‘kratku kavu’), a nekada si umjesto njega znam uzeti i produženu kavu.

Kavu pijem bez šećera kako bi me njezin okus razbudio prije nego kofein odradi svoju magiju u organizmu.

Kako sam do sada uvijek imao pristup profesionalnim ugostiteljskim aparatima za kuhanje kava nisam imao potrebe za nabavkom kućnih verzija sličnih aparata.

Ali moja nedavna selidba u Zagreb to je promijenila, pa mi je ponuda za isprobavanjem Dolce Gusto aparata došla kao naručena jedno pospano jutro :).

Siguran sam da ste već upoznati s ponudom Nescafe kava koje se mogu pripremiti u Dolce Gusto aparatima, i da imate svoje favorite.

Zbog toga neću trošiti slova na recenziju različitih tipova kave koje se mogu nabaviti za Dolce Gusto aparate, već ću samo reći da mi nakon Nescafe Espressa neće nedostajati kava iz kafića.Dizajn Dolce Gusto Drop kafe aparata

Iako se o ukusima ne raspravlja, a doživljaj ljepote bilo kojeg proizvoda ovisi o individualnom sudu svakog pojedinog promatrača, nadam se da se slažete sa mnom kada kažem da je Dolce Gusto Drop jedan od ljepših kafe aparata koji se danas mogu nabaviti.

Moderan i unikatan dizajn aparata koji izgledom podsjeća na kapljicu kave koja se odbija od površine će odmah privući pogled svake osobe koja mu se nađe blizu. Čak i onih koji nisu ljubitelji kave.

Sjajna završna obrada Dolce Gusto Drop aparata savršeno će se uklopiti u većinu modernih kuhinja. A ja sam čak razmišljao da ga postavim negdje u dnevnu sobu kao ukras koliko mi se sviđa njegov dizajn!

Kao geeku posebno mi se je svidio i prednji panel na ‘glavi’ aparata koji je osjetljiv na dodir i zbog čega su pomični dijelovi aparata svedeni na minimum.

Upotreba Dolce Gusto Drop aparata

Korištenje aparate ne može biti jednostavnije!

Potrebno je napuniti spremnik s vodom, umetnuti kapsulu željenog tipa kave u aparat i pritisnuti gumb za kuhanje. Desetak sekundi kasnije vaša vruća kava spremna je za ispijanje.

Ladica za kapsule je po meni odlično dizajnirana te nije potrebna nikakva sila da se izvuče van. Tu radnju možete obaviti bez problema s jednim prstom. A kod vraćanja ladice nazad u aparat u pomoć će vam uskočiti magnet koji će ju svaki put vratiti točno tamo gdje je i bila.

Touch kontrole su osjetljive i zadovoljavajuće reagiraju na dodir, dok se aparat kod paljenja brzo zagrije i bude spreman za kuhanje prve kave.

Kako u praksi izgleda cijeli proces kuhanja kave s Dolce Gusto Drop aparatom možete vidjeti kroz seriju živih fotografija koje sam posebno pripremio za ovu recenziju.

Slobodno mi kroz komentare napišite kako vam se sviđaju ovake fotografije, i da li bi željeli vidjeti više ‘živih’ recenzija ili možda čak i pripremu nekih jela na ovaj način.

Dolce Gusto Drop u akciji kroz žive fotografije


Umetanje kapsule u ladicu


Paljenje Dolce Gusto Drop aparata i čekanje desetak sekundi da se zagrije


Svaki tip kave ima preporučenu količinu tekućine koju je potrebno koristiti, a možete je i proizvoljno odabrati


Dodirom na crveni gumb aktivira se kuhanje toplog napitka


Dolce Gusto Drop će vas svjetlosnim indikatorima obavijestiti kada je kava gotova


Pričekajte koju sekundi kako bi svaka kap završila u šalici i uživajte u njezinom ispijanju 🙂


Recenzija Nescafe Dolce Gusto Drop aparata was last modified: by

2 komentara

  1. Pingback: Dolce Gusto Peru recenzija | Darkova Web Kuharica

  2. Pingback: Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kava | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor