Zamotani roštilj ručak – pohani savitak u sezamu punjen kobasicom i povrćem

100%

Sunce je napokon počelo malo aktivnije pržiti pa ćete sukladno tome (barem se nadam) provoditi i više vremena vani kod roštilja umjesto da ste zatvoreni u kuhinji.

A kako nakon svakog roštilja ostane pokoji neiskorišteni komad mesa ovaj recept koji sam isprobao sa stranica Kreativne Kuhinje smatram idealnim za potrošiti preostale roštilj kobasice.

Naravno, ne morate prvo roštiljati da biste pripremili ovo odlično jelo već možete kobasice kao i ja pripremiti na tavi :).

Kako napraviti pravi ljetni snack krcat povrćem, mesom a da je još uz sve to i prikladan za konzumaciju u hodu i iz ruke pogledajte u nastavku.

Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 7

Sastojci

 1. Dimljena domaća pečenica – polutrajna kobasica (500 g)
 2. Zelena paprika (185 g)
 3. Tikvica (185 g)
 4. Ljubičasti luk (170 g)
 5. Jaja (3 kom)
 6. Tijesto za savijače (500 g)
 7. Krušne mrvice
 8. Sezam
 9. Sol

Recept

Ako nemate kobasica koja su vam ostale od roštilja ispecite nove na naglo na tavi s malo ulja na dnu.

Kada su kobasice gotove odložite ih sa strane, a na ispuštenu masnoću dodajte na trakice nasjeckano povrće (ljubičasti luk, zelenu mladu tikvicu, zelenu papriku, a možete i drugo povrće po želji).

Po potrebni dodajte još malo ulja, posolite sve s par prstohvata soli i pustite povrće da omekša kada možete ugasiti štednjak.

Uzmite dva lista tijesta za savijače te ih prerežite na dva manja komada za dva savitka.

Na svaki stavite kobasicu i povrće pazeći da vam rubovi ostanu slobodni.

Savitke napravite tako da prvo s listovima preklopite punjenje, zatim krajeve preklopite prema unutra po cijeloj dužini listova i tada nastavite rolati cijeli savitak. Na kraju možete s malo vode ili maslaca premazati listove da se bolje ulove.

Svaki savitak zatim panirajte u razmućenim posoljenim jajima i krušnim mrvicama pomiješanim sa sezamom.

Panirane savitke stavite pržiti u duboko ulje na 170 stupnjeva svega par minuta samo da dobiju hrskavu koru i zlatno smeđu boju.

Kada su gotovi odložite ih na papirnati ubrus da upiju višak masnoće.

Zamotani roštilj ručak ili savitak punjen kobasicom i povrćem poslužite topli, ali testiran i hvaljen je i kada je bio hladan i poslužen uz razne umake.

Dobar tek!

Priprema savitka punjenog kobasicom i povrćem kroz fotografije

Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 1 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 2 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 3 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 4 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 5 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 6 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 8 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 9 Tijesto punjeno kobasicom i povrćem panirano u sezamu 10

Zamotani roštilj ručak – pohani savitak u sezamu punjen kobasicom i povrćem was last modified: by

Isprintaj recept

2 komentara

 1. Darko ovo je fenomenalno! Šta misliš kako bi bilo na ukus i hrskavost da se sve isto uradi do prženja, a da se onda sve stavi i rernu da se ispeče?
  Ja tako radim sa punjenim palačinkama, samo u jaja dodam ulje i bude odlično.

  Vesna Nešić 05/08/2014 at 17:35 Reply
  • Vesna mislim da bi bilo isto jako dobro. Ja inače dosta pržim na suho u pećnici i uvijek je dobro ili bolje nego u ulju. Ovo sam zbog brzine stavio ipak u ulje a i namirnice su prethodno bile već obrađene pa nije trebalo više od par minuta tako 🙂

Ostavi odgovor