Blog

Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kava

Slobodno mogu reći da sada već tradicionalno u ovo doba godine uživam u isprobavanju novih okusa NESCAFÉ Dolce Gusto kava.

A da ova godina ne bude drugačija od prošlih NESCAFÉ se pobrinuo s čak četiri nova okusa kava za svoje Dolce Gusto uređaje.

Koje nove kave su predstavili i kakvog su okusa pročitajte u nastavku.

Sve kave sam testirao na svom vjernom NESCAFÉ Dolce Gusto Drop uređaju koji već treću godinu za redom radi bez ikakvih problema. Ako vas zanima više informacija o njemu obavezno pročitajte i pogledajte prvu cinemagraph recenziju ovog kafe aparata koju sam objavio ovdje.

Razlike između vrsta kava

Nisu sve kave iste! Jer kava nije samo kava. Zbog toga je važno znati razliku između espressa, ristretta i lunga. Ne samo zbog razlike u okusu i jačini, već i zbog razlika u pripremi svakog od ta tri vruća napitka gdje je dužina curenja kave jedna od najbitnijih stavki koja utječe i ukazuje na njezinu kvalitetu.

Na sreću o pripremi kave s NESCAFÉ Dolce Gusto uređajima ne morate brinuti. Svaka kutija NESCAFÉ Dolce Gusto kave sada je obilježena oznakom jačine intenziteta kave, a i s predloženom dužinom curenja kave.

Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kave

Tvrtka Nestlé obogatila je postojeći asortiman NESCAFÉ Dolce Gusto proizvoda s čak četiri nova okusa – Ristretto, Ristretto Napoli, Lungo Intenso i Essenza di Moka.

Nove okuse kave odlikuje lijepa gustoća i svilenkasta tekstura u kombinaciji s intenzivnim okusom kave na koji sam ostao naviknut još od prošlogodišnjeg NESCAFE Dolce Gusto Perua.

Kratka kava NESCAFÉ Dolce Gusto Ristretto drvenaste je note i svilenkaste teksture punog okusa koji dugo ostaje na nepcu.

U odnosu na Ristretto intenzivno prženo zrno Ristretto Napoli kave svoj karakter pokazuje tek nakon što kava napusti nepce, te se razlika u jačini ove kave u odnosu na “običan” Ristretto osjeti tek par sekundi nakon ispijanja. Ali vjerujte mi da čete po okusu odmah znati pijete li “slabiji” Ristretto ili “jači” Ristretto Napoli.

NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo Intenso kava je pržena do tamne nijanse zbog čega je idealna za ispijanje uz dodatak malo mlijeka. Kako se ovdje radi o produženoj kavi slabije jačine meni je bila ipak draža bez mlijeka pa sam je tako i pio.

NESCAFÉ Dolce Gusto Essenza di Moka najsličnija je po aroma talijanskoj kavi iz moka aparata koju krasi vrhunska gustoća s opojnom zlatnom kremom.

Iako preferiram kiselije Espresso kave, i to najčešće duple (upravo onakvog okusa kakav je novi Ristretto), iznenadila me je činjenica da sam suprotno očekivanju od četiri nova okusa najviše zavolio NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo Intenso kavu.

Toliko sam je zavolio da sam isključivo nju tjedan dana nakon testiranja svih okusa odlučio odnijeti u studio i posvetiti joj dodatno vrijeme ne bi li s njom snimio jedan cinemagraph.

Predlažem da isprobate sve nove okuse kako bi pronašli onaj koji vama najbolje odgovara. A u slučaju da se odlučite za jedan od dva Ristretta okusa pogledajte i ovaj recept za Espresso Profiterole za koji će ta dva okusa biti pun pogodak!

Napomena: Ova recenzija je napravljena u suradnju s NESCAFÉ Dolce Gusto Hrvatska.

Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kava was last modified: by

Nema komentara

Ostavi odgovor