Blog

NESCAFÉ Dolce Gusto Peru recenzija

Od početka prošle godine zadovoljan sam korisnik NESCAFÉ Dolce Gusto Drop aparata.

Njegovu recenziju, i to kroz cinemagraphe (prvu takvu kod nas 🙂 ), možete pogledati na blog sekciji Web Kuharice.

Danas ću umjesto o aparatu tekst posvetiti onome zbog čega ga imam, a to je “tekuće crno zlato” ili kava.

Vrste NESCAFÉ Dolce Gusto kava

Kako bi vam ova recenzija imala referentnu točku potrebno vas je upoznati s mojim ukusom u kavama općenito, ali i kavama iz NESCAFÉ Dolce Gusto asortimana.

Kod kuće preferiram espresso (kratke) kave bez mlijeka i šećera. A u kafićima uz njih nekada uzmem i produženu kavu.

Naravno, mogu popiti i druge vrste kava, i nemam nikakvu averziju prema njima, ali iskreno ne sjećam se kada sam zadnji put popio kavu s mlijekom ili ju išao zašećeriti. 

Zbog toga u uredu, gdje svakodnevno koristimo Drop uređaj, najčešće koristimo i pijemo Baristu te Espresso Intenso.

Obje kave su stvarno dobre! Zapravo, toliko su dobre da se usuđujem reći da su NESCAFÉ Dolce Gusto kave bolje okusom od većine kava u kafićima.

To je ujedno i razlog zašto sam vjeran upravo tim okusima, ali i zašto nemam potrebu pratiti niti isprobavati nove okuse kako dolaze na tržište.

To se je nedavno promijenilo kada mi je na vrata došao paket NESCAFÉ Dolce Gusto Peru kapsula.

NESCAFÉ Dolce Gusto Peru

Da odmah kažem ono što vas sigurno zanima – Da, NESCAFÉ Dolce Gusto Peru je stvarno odlična kava! I da, od kad sam je probao postala mi je najdraža DG kava te je pijem skoro svaki dan!

Ono što ćete odmah primijetiti, a ja nisam, je dizajn kutije u kojoj se nalaze kapsule. Osim što je kutija lijepo dizajniran ima i sjajan premaz koji ovisno o kutu gledanja i padanju svijetla na nju zanimljivo reflektira svijetlo.

To je nešto što sam primijetio tek nakon prvih nekoliko ispijenih kava i zbog čega sam pomislio da je kofein iz njih na mene počeo previše djelovati :).

Nescafe Dolce Gusto Peru recenzija Darkova Web Kuharica-3

Kada skuhate prvu DG Peru kavu prvo ćete osjetiti njezin zavodljiv miris! Teško ga je opisati osim da je jako ugodan, i da se u njemu osjeti lagano pržena aroma kave. Ono što joj daje prepoznatljivu skoro karamelizirajuću notu koja je specifična za većinu doma kuhanih kava u džezvicama.

Ali ipak okus koji mi je bio najviše naglašen kroz svaki gutljaj kave je njezina kiselkastost koja je specifična za kave iz Perua i regije.

Poželjna kiselina iz kave pomaže i s naglašavanjem njezine “jačine”, te vam je odmah jasno kako se ovdje radi o kavi koja će vas dobro razbuditi.

Ako vam inače ujutro treba dupli espresso da dođete k sebi, siguran sam da će vam od sada jedan Peru biti dovoljan za isti efekt :).

Na poslu su se svi kavoljupci složili sa mnom, i uz isprobavanje i drugih okusa, zaključili smo kako nam je upravo Peru najdraži. Toliko nam je drag da si je čak i kolega odlučio nabaviti DG aparat kako bi mogao i vikendom uživati u ovoj kavi (true story!).

Zaključak

Bilo bi lijepo jednog dana otputovati u Peru, sjesti na terasu nekog njihovog kafića i isprobati koliko je okus te kave usporediv s NESCAFÉ DG Peruom kojeg sada svaki dan pijem.

Ali kako je odlazak u Peru trenutno samo u fazi maštanja zadovoljit ću se svako jutro s jednom šalicom koja me u mislima možda neće odvesti u Peru za koji nemam izgrađeno sjećanje, već na jedno drugo mjesto na koje me njezin okus podsjeti.

A to je sjećanje i osjećaj bezbrižnog nedjeljnog jutra, kada si sam doma, a na stolu te čeka friško skuhana jutarnja kava koja će te pripremiti za dan.

Nescafe Dolce Gusto Peru recenzija Darkova Web Kuharica-3

 
NESCAFÉ Dolce Gusto Peru recenzija was last modified: by

Jedan komentar

  1. Pingback: Novi okusi NESCAFÉ Dolce Gusto kava | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor