kajgana s keljom i govedinom

Doručak: Kelj s jajima i sušenom govedinom

  • 15 min
  • 3 sastojka
100%

Sastojci

  • Kelj
  • Jaja
  • Sušena govedina

Mlađa sestra mi je prestala dolaziti na ručkove zadnja dva tjedna i preselila se je k sestri kada je hrana u pitanju. I to samo zbog jedne namirnice – kelja.

Ja ga toliko obožavam da mi nije jasno kako nekome ne nije fini i da ga ne može stalno jesti u raznim kombinacijama. A kroz nadolazeće recepte ćete vidjeti da se može koristiti skoro svugdje.

Ovo jelo čak niti ne mogu nazvati jelom za koje bi bio potreban recept. Ali objavljujem kao dokaz moje ljubavi prema kelju. Nakon ovakvog doručka i najveći skeptici u moju ljubav prema kelju će prestati sumnjati :).


Kelj s jajima i sušenom govedinom za doručak 5


Recept

Ako imate dobru tavu na koju se ništa ne lijepi slobodno sve pecite kao i ja. A to je bez kapi ulja. Izbjegavam ga kada god stignem.

  1. Kelj stavite na vruću tavu i prelijte ga vodom. Vode neka bude dovoljno da ona prekrije dno i počne pariti jer ne želimo da se kelj prokuha. Skroz malo, zbog govedine, posolite i popaprite sve i pričekajte da voda ubrzo ispari.
  2. Dodajte sušenu govedinu i istucite jaja. Broj jaja sami odredite. Ja volim da jelo kelj s jajima, a ne jaja s keljom! Zato stavljam na šaku nasjeckanog kelja jedno jaje, ali vi slobodno po želji prilagodite omjer jaja i kelja.
  3. Sve lagano miješajte na laganoj vatri dok od jaja ne dobijete kajganu željene tvrdoće.

Evo u par minuta imate zdravi, zeleni i fini doručak koji se možda neće svidjeti baš svim vašim ukućanima. Ali ako volite kelj vama će nesumnjivo biti odličan. 🙂Kelj s jajima isprobali su …

Doručak: Kelj s jajima i sušenom govedinom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor