burbon i borovnice koktel

“Burbon i borovnice” ljetni koktel

100%

Ovom objavom pokrećem serijal posvećenu kolegicama i kolegama, prijateljicama i prijateljima, foodijima i food blogerima iz Hrvatske i regije.

Ideja je da periodično osmislim i objavim recept za koji sam našao inspiraciju u imenu, liku i dijelu meni dragih blogera/ica.

Recept bi trebao biti prilagođen ukusu osobe koja me je na njega inspirirala, a ime bloga bi htio ilustrativno prenijeti kroz fotografiju jela/pića kako bi pogledom na nju prepoznali o kojem je to blogeru ili blogerici riječ.Prvi recept posvećen je food blogerici s kojom sam nedavno ispijao koktele na jednom druženju i tako ublažio ovu nepodnošljivu gradsku vrućinu koja nas je zatekla u Zagrebu.

Iako voli šarenilo na tanjuru i istraživati egzotične svjetske kuhinje često se vrati pripremi tradicionalnih dalmatinskih jela.

Zbog toga je i moj fokus bio na veseloj i šarenoj atmosferi seta, ali i na korištenju ružmarina u receptu koji je aromom i izgledom meni uvijek prva asocijacija na Dalmaciju.

A kako je autorica bloga uz sve navedeno još i veganka recept joj je posebno prilagođen (umjesto meda koristio se javorov sirup) i ponosno mogu reći da je koktel vegan friendly.

Niti odabir alkohola nije bio prepušten slučaju pošto je njegova vrsta dio imena njezinog bloga. Zato sam ciljano odabrao jedan od najpoznatijih burbon brendova dostupnih kod nas.

Mislim da je sada već jasno kako mi je inspiracija za ovaj koktel došla s bloga Burbon i borovnice kojeg vodi uvijek draga i susretljiva Nataša.


 

View this post on Instagram

 

Food 💚🐷💚 #lunchoclock #saturday #vegan #veganfood #tortillas #yumm #simplegreenbyjelena

A post shared by Nataša / Miss_devildoll (@burbon_i_borovnice) on


Ako još ne pratite Natašu obavezno zapratite njezin blog Burbon i Borovnice zbog odličnih, šarenih i ukusnih veganskih recepata. A nakon toga je zapratite i na Instagramu gdje će vas redovno častiti predivnim fotografijama hrane.

Nataša, nadam se da ti se sviđa piće inspirirano imenom tvog bloga. A nadam se da ćeš se odvažiti i osobno isprobati koktel da vidim jesam li pogodio tvoj ukus u pićima :).


Burbon i borovnice koktel s ružmarinom


Burbon i borovnice ljetni koktel
Priprema
2 mins
 

Veganski ljetni koktel s burbonom, borovnicama i zapaljenim ružmarinom

Course: Drinks
Keyword: bourbon, cocktail, maple syrup, rosemary
Broj porcija: 4
Namirnice
  • 400 ml burbona (koristio sam Jim Beam)
  • 4 jušne žlice javorovog sirupa
  • 40 ml soka limuna
  • 40 grama borovnica
  • 4 stabljike ružmarina
  • 200 grama leda
Upute
  1. Pripremite led i ocijedite sok iz jednog limuna.

  2. Burbon, sok limuna, javorov sirup i par listova ružmarina pomiješajte ili protresite u shakeru za koktele s malo leda.

  3. U čaše stavite led, borovnice, stabljiku ružmarina i ulijte koktel. Kod posluživanja kratko zapalite ružmarin kako bi prostor zamirisao aromom paljenog ružmarina. Živjeli!

“Burbon i borovnice” ljetni koktel was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor