Chilli calzone punjeni prokulicom

Prokulica je jedna od onih namirnica za koju nisam siguran da li sam ikada jeo, ili ako jesam zašto sam zaboravio na nju s obzirom na to koliko me je sada u “starosti” oduševila.

Pripremiti se može na tisuće načina a ovaj recept je moj osobni mashup njih nekoliko u jedno jelo. Količine si odredite po želji.

Sastojci

  1. Luk
  2. Špek
  3. Prokulice
  4. Sir za pizzu
  5. Pasirana rajčica
  6. Tijesto za pizzu
  7. Chilli u prahu (Šafranov)
  8. Kopar
  9. Maslinovo ulje

Priprema

Najbolje je krenuti s tijestom za Calzone. Calzone je zapravo naziv za preklopljenu pizzu pa je dovoljno napraviti tijesto za pizzu i u njega umiješati  Šafranov chilli u prahu za boju i kopar za aromu.

Tijesto treba malo odstajati a za to vrijeme možete pripremiti punjenje. Na maslinovom ulju prepržite luk, zatim dodajte sitno sjeckani špek i kada špek dobije finu boju dodate prokulice nasjeckane na osmine (rez horizontalno, rez vertikalno i na kraju još rez poprijeko).

Čim prokulice postanu mekanije dodaje se još i pasirana rajčica te začini. Samo oprezno jer špek zna biti dovoljno slan i bez dodatnih začina.

Kada je punjenje gotovo stavite ga sastrane da se malo ohladi. Za to vrijeme možete razvući chilli tijesto i naribati sir. Debljinu tijesta sami odaberite po želji (osobno volim tanja tijesta).

Kod punjenja pazite da ne stavite previše file i ribanog sira kako bi se calzonei mogli preklopiti i zatvoriti te pazite da ne ostane previše zraka u njima. Na kraju ih premažite razmućenim jajetom i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva kojih 30-40 minuta.

Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom Chilli calzone punjeni prokulicom

Chilli calzone punjeni prokulicom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor