Carski sendvič sa zapečenim grahom

  • 170 min
100%

Nije tajna da nisam nikada bio ljubitelj carskog mesa. Mogu ga pojesti, nije da mi smeta, samo mi nije najdraži komad na tanjuru kada naručim miješano meso :).

Ali nakon ovog recepta mogu ponovno reći da sam bio u krivu za nešto što do sada nisam preferirao, a glavni razlog za to je bio način pripreme.

Naime, carsko meso kada se priprema na naglo, kao na roštilju, meni nema okus i mekoću kao što to ima komad carskog koji je bio pečen u pećnici barem 2 sata.

Kada se carsko priprema u pećnici na duži period i nižim temperaturama čak i onaj “masni” dio ima toliko ukusan i mesni okus da uopće nema potrebe da se odvaja od krtog mesa.

Za cijelu ovu moju situaciju i zbrku u glavi oko carskog mesa krivim svoju okolinu što mi u 28 godina nikada nije ispekla carsko meso nikako drugačije osim na roštilju :).

Zato sam za portal Volim Meso isprobao jedan drugačiji recept i pripremio carsko meso na jedan meni nesvakidašnji način.

Na kraju smo carskom mesu dodali i malo šmeka kineske kuhinje te ga poslužili u sendviču s zapečenim grahom i povrćem.

Cijeli recept, namirnice i fotografije pripreme ovog Carskog sendviča možete vidjeti ovdje: http://www.volim-meso.hr/carski-sendvic/

carsko meso i peceni grah u sendvicu darkova web kuharica 20

Carski sendvič sa zapečenim grahom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor