Fusilli s četiri vrste povrća u umaku od rajčice

100%

Mislim da svatko voli jesti tjesteninu na ovaj ili onaj način. Naravno nisam niti ja drugačiji.

Ono što je kod mene drugačije vezano za tjestenina je to što se kod mene tjestenina rijetko radi planski i ciljano zbog nekog određenog jela. Obično je ona produkt iskorištavanja preostalih namirnica.

Jer uz malo vrhnja ili umaka od rajčice, nasjeckanog povrća, mesa i začina možete napraviti razna jela bogata okusima, zdrava i bez pretjeranih “ekshibicija” u kuhinji.

Ovo je jedna moja verzija fusilla s preostalim povrćem i umakom od rajčice. A moja je utoliko što sam koristio vlastite neizračunate količine točno određenih namirnica iz hladnjaka koje su u tom trenutku bile pred istekom roka valjanosti :).

Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 9

Sastojci

  1. Fusilli tjestenina
  2. Mrkva
  3. Šampinjoni
  4. Peršin
  5. Kukuruz
  6. Crne masline
  7. Pasirana rajčica

Priprema

Već mi je smiješno ponavljati ali i ovaj recept radite slobodno od oka i stavljajte količine namirnica po želji. Nema tu točnog niti netočnog, već je sve jednostavno stvar ukusa i dostupne količine određenih namirnica. Ako vam se je našla moja kombinacija namirnica u hladnjaku evo kako bi napravili ovo jelo :).

Na maslinovom ulju prodinstajte gljive koje slobodno odmah po stavljanju u posudu posolite i popaprite. Tako će brže pustiti svoj sok a i upiti začine poput spužve.

Čim gljive omekšaju dodajte preostalo povrće. Ja sam dodao na trakice izrezanu mrkvu, nasjeckane crne masline i peršin te kukuruz iz konzerve.

Sve zalijte bogatom količinom sojinog umaka i pustite da još malo prodinsta.

Vrijeme je da dodate pasiranu rajčicu. Ako je jako kisela i to vam ne odgovara dodajte malo šećera u nju a cijeli povrtni mix u posudi još dodatno začinite po želji. Svakako bi preporučio da stavite chilli i vlasac :).

Dodajte i malo vode. Dovoljno da je ima za vrijeme kuhanja i da vam do kraja kuhanja ispari. Ta količina ovisi o količini povrća. Ja sam oko 2 dcl na ovu količinu s fotografija dodao.

Na kraju samo preostaje da ubacite fusile da se kuhaju u umaku kojih 10-15 minuta uz lagano povremeno miješanje.

Voila! Povrće je iskorišteno i neće se pokvariti. Zdravi i fini ručak ili večera su na stolu, a vama samo preostaje da budete zadovoljni s postignutim rezultatom :). Dobar tek.

Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 1Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 2Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 3Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 4Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 5Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 6Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 7Fusilli s povrćem u umaku od rajčice 8

Priprema

 

Fusilli s četiri vrste povrća u umaku od rajčice was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor