Igranje s voćem (ljetna verzija) – Roštilj lubenica, lubenica kup i palma od voća

Kako sam u prvoj verziji igranja s hranom bio orijentiran uglavnom na mesna i “teža” jela koja možda nisu primjerena ovim vrućim ljetnim danima odlučio sam napraviti ljetnu verziju te teme.

Zato sam odlučio ideje na koje sam naletio na Facebooku, a da su bazirane na voću, isprobati i podijeliti s vama.

Danas ću vam pokazati Roštilj lubenicu, Lubenica kup i Palmu od voća.

Palma od banana, mandarina i kiwia

Ovo sam nekoliko puta vidio na Facebooku i Instagramu pa sam jednostavno morao i sam iskušati. Priprema je stvarno “minutna” ali dovoljno zanimljiva da stavi nekome osmjeh na lice :).

otok s palom od voća

Lubenica kup

Ovo zapravo nisam vidio nigdje ali ne sumnjam da je netko negdje nešto slično već napravio :). Ipak se radi o dosta jednostavnoj ideji.

U izdubljenu lubenicu posložite izvađene kuglice dinje, lubenice (koje glume sladoled) i nekog voćnog sladoleda. Ja sam još dodatno stavio malo narezanih breskvi, crnog grožđa i par listića mente.

lubenica roštilj 10

 

Roštilj lubenica

Ova me je ideja posebno oduševila kada sam na nju naletio na Facebooku. Pretpostavljam s obzirom na to koliko je bila popularna da ste i vi na nju naletjeli prije ili kasnije.

Ako slučajno niste, evo ukratko kako se radi.

Neku manju lubenicu prepolovite na dva dijela i izvadite van njeno crveno slatko meso. Njega je najbolje odmah pojesti :).

Jednu polovicu izbodite s drvenim štapićima za ražnjiće i od njih napravite grill rešetku. S druga dva štapića učvrstite poklopac roštilja tako da ih zapiknete okomito od rešetke u dno lubenice.

Ja sam koristio mrkve kao noge tronošca, a od voća kojeg sam imao pri ruci napikao sam nekoliko voćnih ražnjića.

I to je to. Fotosession s vrtnim patuljcima može početi :).
lubenica roštilj 1 lubenica roštilj 2 lubenica roštilj 3 lubenica roštilj 4 lubenica roštilj 5 lubenica roštilj 6 lubenica roštilj 7 lubenica roštilj 9

Ako isprobate bilo koju od ovih ideja osobno slobodno mi pošaljite vaše fotografije rezultata pa da ih objavim u nastavku. Hvala!

Igranje s voćem (ljetna verzija) – Roštilj lubenica, lubenica kup i palma od voća was last modified: by

Isprintaj recept

2 komentara

    • Ekipa koja roštilja? Je pa ne mogu oni biti na moru i samo gledati druge kak uživaju 😀

Ostavi odgovor