Jestivi slani blagdanski poklon

Ako nemate previše vremena ili vam gosti nenajavljeno dođu, a želite ih ponuditi s nečim malo posebnijim ovo je idealan recept za vas.

Nije to zapravo niti recept, jer svi znamo napraviti svježi sir s dodacima, koliko je ideja kako od jednog brzog jela napraviti efektnu i zanimljivu prezentaciju koju nitko neće zaboraviti.

Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 5

Sastojci

  1. Svježi polumasni sir (500 g)
  2. Pršut (100 g)
  3. Svježa crvena paprika (100 g)
  4. Kopar, poriluk
  5. Sol, češnjak u granulama

Recept

Kao što sam napomenuo ovo je standardno posluženi sir kao prilog raznim doručcima pa ga slobodno napravite i drugačije kako vama više odgovara.

Ja sam koristio pola kile polumasnog sir i u njega umiješao 100 grama sitno sjeckanog pršuta i 100 grama sitno sjeckane crvene paprike.

Od začina sam stavio žličicu i pol soli, jednu žličicu kopra i pola žličice češnjaka u granulama.

Sve je potrebno dobro izmiješati i spremno je odmah za posluživanje, ali ako želite možete i preko noći ostaviti u hladnjaku da se posluži drugo jutro.

Prije posluživanja napunite četvrtast kalup sirom i pomoću njega napravite mini sirne poklone. Ako vam se sir lovi za kalup stavite aluminijsku foliju prvo u njega.

Na kraju dobiveni kvadrat ukrasite kockicama crvene paprike, a od listova poriluka složite mašnice i “zavežite” poklon.

Sir možete poslužiti uz sve od kruha, tosta do raznih krekera ili slanih grickalica.

Naš poklon je nestao u 10 minuta, a vaš? 🙂

Priprema jestivog poklona od sira i pršuta kroz fotografije

Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 1 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 2 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 3 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 4 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 6 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 7 Svjezi sir s prsutom i paprikom prezentiran kao poklon 8

Jestivi slani blagdanski poklon was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor