Kajgana Senzacionale

100%

Ovo je najkompliciranija kajgana koju ćete ikada raditi ali oooo… kako se isplati! Ako volite jaja i kajganu naravno :).

Sastojci

 1. Lisnato tijesto
 2. 4 Jaja
 3. 1 dcl mlijeka
 4. Crvena paprika
 5. Buđola
 6. Sir

Priprema

Prvo na red ide kajgana. Jaja razmutite s malo mlijeka i začina. Na vruću tavu na kojoj ima par kapi ulja istresite napravljenu smjesu i dodajte tanko rezanu crvenu papriku.

Kajganu maknite s vatre kada je polupečena (još ljepljiva i malo sluzava). Jer kasnije se sve još jednom peče u pećnici pa da jaja ne budu pre suha na kraju.

Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale

Sljedeći korak je razvaljati lisnato tijesto. Ako imate volje možete napraviti i domaće lisnato ali meni se je žurilo pa sam koristio kupovno.

Površinu na kojoj mislite valjati tijesto pobrašnite i valjanjem pokušajte dobiti pravokutnik koji je barem 2 puta duži nego je širi. I širinu pokušajte dobiti dovoljnu da se tijesto može omotati oko zgloba ruke.

Pravokutnik podijelite na minimalno 6 trokuta po širini. Ja sam pokušao na 8 ali na kraju sam ostao s njih 7 ispravnih :).

Trokute tijesta posložite na papir za pečenje tako da im se dna preklapaju. To je bitno kako bi imali površinu po kojoj će se slagati jaja. Što se više preklope 2 trokuta to će i površina za nadjev biti veća.

Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale

Na redu je punjenje našeg slasnog vijenca.

Krenemo s postavljanjem buđole na svaki od trokuta. Možete koristiti i pršut ili špek, što vam odgovara. Ako možete popunite cijeli trokut do vrha jer će se taj dio presavinuti preko jaja pa da sve obuhvati.

Na buđolu ali samo na preklopljenim dijelovima tijesta posipajte naribani sir, na njega posložite kajganu s crvenom paprikom i onda još jednom po svemu posipajte naribani sir.

Na kraju svaki vrh trokuta lagano prebacite preko kajgane i sira prema središtu vijenca i dobro spojite vrh trokuta s njegovim krajem.

Tijesto dodatno premažite razmućenim jajetom i posipajte po želji s kimom, sezamom ili kao ja s koprom.

Vijenac pecite na 180 stupnjeva dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju i postane hrskavo.

Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale Kajgana Senzacionale

I da li se je isplatilo uložiti ovoliko truda za kajganu? 🙂

Kako je drugima ispalo?

Tea je umjesto crvene stavila žutu papriku i na vrh dodala sezam. Sad je i meni žao što se nisam sjetio posipati sve sa sezamom jer rezultat tako stvarno bolje izgleda!

photo232

Kajgana Senzacionale was last modified: by

Isprintaj recept

9 komentara

 1. Pingback: Doručak u štruci kruha | Darkova Web Kuharica

 2. Radili jučer za večeru. Odlično je ispalo i fino smo se napapali 🙂 sigurno ponavljam 🙂 recept za prste polizat!

  • Baš mi je drago da ti se je svidjelo. Da nisi kojim slučajem poslikala konačni rezultat pa da objavim ovdje fotku u receptu pod naslovom “Kako je drugima ispalo”? 🙂

  • Imam 🙂 pošaljem ti na mail! Nisam imala crvenu, nego žutu papriku pa nije tak lijepo šareno, al je jako fino 🙂

  • Hvala, evo online je 🙂

   Ako bilo što drugo probaš također slobodno pofotkaj i pošalji da objavim. I nadam se da ćeš još koji zanimljivi recept pronaći 🙂

Ostavi odgovor