Tropski ražnjići s ananasom

 • 25 min
 • 5 sastojka
100%

Sastojci

 • Kuhana šunka ili rolana lopatica po želji
 • Ananas po želji
 • Jaje po želji
 • Mladi luk po želji
 • Maslac po potrebi

Šunku ili rolanu lopaticu nakon Uskrsa možete iskoristiti na toliko različitih načina da bi sve bila šteta ne pokušati napraviti neko novo jelo s njom :).

Jučer se je jela u kruhu i uz jaja, hren i mladi luk, a danas vam predlažem da mislima i okusom otputujete u neke toplije krajeve.

Ražnjić kao takav je najjednostavnije, najzabavnije ali i najukusnije jelo koje silazi s roštilja. Kombinirate željene okuse, sve ispečete na naglo i nekoliko minuta kasnije uživate u njima. Obično se pripremaju za ručak ili večeru, ali ovi moji tropski ražnjići su prijedlog za jedan ukusan doručak.

Bez posebne filozofije i uputa napikajte vaše ražnjiće te dobro zagrijte grill tavu da možemo krenuti s kuhanjem …


 

raznjici sa sunkom i ananasom za dorucak uz jaja darkova web kuharica 10

 


 1. Šunku narežite na veće kocke. Isto učinite i s ananasom kojeg ste prethodno očistili ili mu izvadili srž posebnim alatom za to.
 2. Na metalni ili drveni ražnjić posložite u niz po kocku šunke i kocke ananasa.
 3. Ražnjiće ne treba začiniti osim ako to stvarno ne želite, jer će slanoća šunke i slatkoća ananasa dodatno doći do izražaja prilikom pečenja.
 4. Ražnjiće stavite peći na zagrijanu vruću grill tavu, ploču ili roštilj. Pecite ih sa svake strane dok ananas ne postane karameliziran po rubovima.
 5. Uz ražnjiće ako koristite grill tavu ili ploču možete na malo maslaca ispeći par jaja i prepeći mladi luk kao prilog ražnjićima.
 6. Poslužite toplo.

Dobar tek!


 

Tropski ražnjići s ananasom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor