Blog

Zašto blog kao zasebni dio Web Kuharice

Ideja iza pokretanja Darkove Web Kuharice (DWK) je bila napraviti ‘privatni’ web kutak gdje ću moći s prijateljima i poznanicima dijeliti recepte nekih meni zanimljivih jela.

Samo jedan od načina na koji ću skratiti potrebno vrijeme da svim zainteresiranim stranama opišem što ih je to točno zainteresiralo na fotografiji jela koju su vidjeli i kako da to kod kuće i sami pripreme.

Neplanirana uloga food blogera

Nakon kojih desetak objavljenih recepata DWK je neplanirano i nepripremljeno postala blog o kuhanju i hrani (eng. food blog), a ja sam kao njezin autor postao food blogerTu se radi o jednoj jako ukusnoj tituli :).

Jednom kada (smatraš da) si postao food bloger počneš se družiti s drugim food blogerima, poželiš ostvariti suradnju s njima, promovirati njihov rad i sl.

Počnu ti se javljati i robne marke (brandovi) koji su zainteresirani da isprobaš njihov proizvod, uslugu ili podijeliš njihovu pozitivnu priču. Javljaju se i restorani, slastičarnice, hoteli, …, svi koji putem tebe žele prezentirati vlastitu jestivu ponudu drugim zaljubljenicima u hranu.

Sve bi to bilo odlično da si nisam obećao da će na DWK svaka objava biti jedan novi recept, i tome prilagodio prvi dizajn web stranice.

Novi dizajn web stranice prilagođen novim vrstama sadržaja

S novim dizajnom DWK recepti su i dalje ostali u fokusu, te je cijela web stranica podređena isključivo njihovoj prezentaciji.

Ono što je novo je dodavanje zasebne Blog sekcije koja će se koristiti za druge vrste tekstova (tekstovi koji nisu recepti), ali su na određeni način povezani s DWK kao food blogom i sa mnom kao food blogerom (nikako da se naviknem na tu titulu) :).

Food blog o tome kako je biti food bloger

Iako je blog dio DWK zamišljen kao mjesto gdje mogu objavljivati recenzije proizvoda, pisati o raznim druženjima uz dobru hranu i sl., glavni (skriveni) razlog za njegovim otvaranjem je ipak bila želja da imam mjesto gdje mogu otvoreno i u ležernom tonu pisati o tome što znači biti food bloger u Hrvatskoj (i regiji).

Nadam se da ćemo se čitati i na ovoj strani DWK, te da će ona komplementarno nadopuniti glavni dio s receptima.

Zašto blog kao zasebni dio Web Kuharice was last modified: by

Nema komentara

Ostavi odgovor