10 minutni zobeni kruh/pecivo za doručak

 • 8 min
 • 5 sastojka
76%

Sastojci

 • Mekane zobene pahuljice 150 g
 • Kiselo vrhnje 125 g
 • Jaja 3 kom
 • List svježeg celera po želji
 • Sol po želji

Doručak bi u mojim očima trebao biti jednostavan i brz obrok koji će vas držati sitim do ručka. I u većini slučajeva to je točno.

Tu su uvijek razni gotovi namazi, salame i suhomesnati proizvodi, ili neki topli zalogaj koji se da pripremiti u 5-10 minuta.

Gdje je problem onda? U kruhu! Ili jedete kruh od dan ranije pa nije friški, ili se budite pa morate po friški kruh u pekaru. Ali ako vam pekara nije ispred stana/kuće u startu ćete izgubiti više od 10 minuta samo na njegovu nabavu.

E ovdje nastupa odličan recept za zobeni kruh ili pecivo (ovisno kako gledate na njega) na koji sam naišao zahvaljujući Instagramu i Yeleni koja je tamo objavila primamljivu fotku ovog jela.

Ja sam naravno morao odmah tražiti recept za njega, a danas ga prenosim i vama.

Za ovaj kruh, zajedno s pečenjem, stvarno ne treba više od 10 minuta, te ga komotno možete pripremiti istovremeno uz jaja.

Fotografije recepta i sam postupak pogledajte u nastavku.


 

10 minutni zobeni kruh pecivo 5


Recept

 1. U posudi dobro pomiješajte zobene pahuljice, kiselo vrhnje, jaja, žličicu soli i nasjeckani list celera. Po guštu i ukusu odredite koliko ćete celera nasjeckati u zobeni kruh.
 2. Smjesu za zobeni kruh stavite u obliku malih pogača na zagrijanu teflonsku ili keramičku tavu i pecite par minuta s jedne, pa par minuta s druge strane i to je to.
 3. Tavu nije potrebno uljiti.
 4. Zobeni kruh ili zobene pogače ili zobena peciva 🙂 možete poslužiti odmah ili odnijet sa sobom na posao. A pecivo savršeno paše uz sve namirnice kao i bilo koji drugi kruh.
 5. Možete se igrati i s omjerom namirnica pa dobiti i čvršći kruh. Meni je ovaj omjer najbolje odgovarao pa sam upravo njega odlučio podijeliti s vama.

Dobar tek!


 


Vaše verzije zobenog kruha

 

10 minutni zobeni kruh/pecivo za doručak was last modified: by

Njami! 13 Njah! 4

Isprintaj recept