Božićni cupcake borovi

Kako nisam iskusan u izradi slastica odlučio sam ove godine jednostavne recepte blagdanski ukrasiti i tim ukrasima prikriti svoju slastičarsku (ne)vještinu :).

Uz to nisam nikada jeo pravi cupcake pa sam odmah i to htio isprobati. I tako jedno za drugim, plus ideja od sestre, i došli smo do božićnih cupcake borova.

Recept i veseli postupak pogledajte u nastavku.

Bozicni bor cupcakeovi 13

Sastojci

 1. Šećer u prahu (850 g)
 2. Maslac (250 g)
 3. Mlijeko (2 velike žlice)
 4. Muffini (12 kom)
 5. Korneti za sladoled (12 kom)
 6. Ekstrakt vanilije (1 čajna žličica)
 7. Zelena jestiva boja za hranu
 8. Razni blagdanski ukrasi za ukrašavanje torti i kolača

Recept

Prvo što sam izgooglao dok sam tražio najbolju kremu za cupcake bila je buttercream krema. Kasnije sam saznao zahvaljući Tihani i Ivani kako je to više ukrasna krema koju Amerikanci jako vole dok su kod nas učestalije kremastije i manje teške kreme :).

Ali neka, mene je i ova poslužila dobro za prvi put i zadovoljila je nepce sladokusaca u blizini. Ako se vam čini preslatka ili niste ljubitelj buttercreama iskoristite šlag poput Ivane ili neku vama dragu verziju kreme. Ima Tihana kod sebe na blogu sigurno više nego par dobrih :).

Ista stvar vrijedi i za muffine. Namjerno zbog nedostatka vremena nisam radio nikakve posebne, već koristio kupovne i njih ispekao za 20 minuta :). Vi ako volite neki svoj recept slobodno iskoristite njega. Bitno je samo da je dovoljno čvrst da može fiksno držati kornet i kremu.

Buttercream radite tako da prvo krenete s miksanjem maslaca i to barem pet minuta. Maslac mora bit dosta prozračniji u odnosu na to kakav je bio prije stavljanja.

Zatim u njega lagano uz miksanje dodajte 450 grama šećera u prahu. Kada se šećer dobro umiješa u maslac dodajte 2 velike žlice mlijeka, malu žličicu ekstrakta vanilije i nastavite s dodavanjem ostatka šećera u prahu uz stalno miksanje. U gotovu kremu po želji dodajte količinu zelene boje za hranu i miješajte dok cijela smjesa ne poprimi jednoličnu boju.

I sad je vrijeme za onaj najzabavniji dio koji preporučujem da radite s obitelji ili prijateljima.

Uzmite kornet za sladoled i odrežite ga pri vrhu da bude uži od samog muffina. Postavite ga na muffin i s vrećicom i nastavkom za ukrašavanje torti krenite raditi bor od zelene kreme koju ste pripremili.

Kada je bor gotov najbolje ga je odmah i nakititi raznim ukrasima dok je krema još mekana jer će kasnije otvrdnuti pa će to biti teže napraviti.

Nama su naši borići na kraju bili toliko simpatični da još nismo niti jednog pojeli već ih držimo kao ukras :).

Priprema božićnih bor cupcakeova kroz fotografije

Bozicni bor cupcakeovi 1 Bozicni bor cupcakeovi 2 Bozicni bor cupcakeovi 3 Bozicni bor cupcakeovi 4 Bozicni bor cupcakeovi 5 Bozicni bor cupcakeovi 6 Bozicni bor cupcakeovi 7 Bozicni bor cupcakeovi 8 Bozicni bor cupcakeovi 9 Bozicni bor cupcakeovi 10 Bozicni bor cupcakeovi 11 Bozicni bor cupcakeovi 12

 

Kako je drugima ispalo

Baš mi je drago da su se ovi borići svima svidjeli. Lara ih je napraviti uz pomoć svoje djece i kaže da su se jako zabavili prilikom njihove izrade što me posebno veseli!

cupcake bozicna drvca

 

A da ovaj recept možete iznenaditi i obrnutom smjeru pokazala je Josipa (osnovna škola) koja je iznenadila i ostavila svoju mamu u šoku kada joj je napravila božićne jestive borove 🙂 Bravo Josipa!

jestiva bozicna drvca

Božićni cupcake borovi was last modified: by

Isprintaj recept

8 komentara

  • Nikakav problem za linkanje. Zasluženo je 🙂 I morao bi početi tvoje recepte isprobavati pa da se primim malo ozbiljnijih deserata od ovih svojih 🙂

  • Hvala 🙂 Kod mene doma ima ovisnika o šećeru koji su bez problema i pojeli boriće 😀

Ostavi odgovor