Chili prženi i pečeni kolutovi luka

100%

Nažalost vrijeme nas ne mazi i prije bi rekao da je rano proljeće ili kasna jesen s obzirom na količinu oborina nego ljeto.

Zato iz protesta neću objaviti neko morsko jelo već se bacam na comfort food. I ništa nam onda ovaj dan neće pokvarit :).

Pohani kolutovi luka iznimno su popularni u Americi, a postaju i sve popularniji kod nas zbog raznih burger i fast food restorana gdje se poslužuju.

Priprema nije ništa kompliciranija nego paniranje i pohanje bilo kojeg komada mesa što svi doma radimo.

Recept u nastavku donosi mali zaokret tog klasičnog recepta. O čemu se točno radi pročitajte i pogledajte u nastavku.

Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 9

Sastojci

  1. Luk srebrenac
  2. Jaja
  3. Ketchup
  4. Teriyaki umak
  5. Brašno
  6. Krušne mrvice
  7. Ljuti chili, sol

Recept

Luk očistite i narežite po širini na ploške debljine 1 cm. Prstima zatim izvadite kolutove iz svake ploške te ih odložite sa strane.

U tri različite posude stavite brašno, jaja i krušne mrvice. Možete koristiti bilo koje brašno ali osobno bi predložio glatko jer će se najbolje primiti za luk.

Krušne mrvice slobodno malo posolite, a na jedno jaje dodajte žlicu ketchupa, žlicu teriyaki umaka i pola žličice chili praha (ili manje ovisno o želji) te dobro sve razmutite.

Kolutove zatim redom s jedne na drugu stranu prvo uvaljajte u brašno, zatim prebacite u chili jaja, a na kraju s drugom rukom završite paniranje u krušnim mrvicama.

Jedan dio luka pohao sam na “suho” u pećnici na 200 stupnjeva kojih 15-20 minuta, dok sam drugi dio luka standardno pržio u dubokom ulju dok nisu dobili zlatno smeđu boju.

Poslužiti ih je najbolje tople uz neki kiselkasto blagi umak na bazi vrhnja pošto su sami kolutovi pikantni, ali ako volite možete ih slobodno poslužiti i uz neki crveni dip.

Kratak kišni dan vam želim i dobar tek :)!

Priprema chili prženih kolutova luka kroz fotografije

Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 1 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 2 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 3 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 4 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 5 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 6 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 7 Chili onion rings - chili prženi kolutovi luka 8

 

Kako je vama ispalo?

Mihael Šanko je prvi probio led s ovim receptom i poslao nam fotografiju svojeg ručka. Kaže da ih je morao isprobati čim ih je vidio i da su odlični. A tako i izgledaju! Hvala Mihael na fotkama i nadam se da ih budeš još puno puta radio ;).

prženi kolutovi luka s chilijem

Chili prženi i pečeni kolutovi luka was last modified: by

Isprintaj recept

3 komentara

  1. Pingback: Chili prženi i pečeni kolutovi luka | Recepti

    • Stvarno je stvar ukusa pa je teško odabrati. Meni su draži iz ulja ali evo u zadnje vrijeme skoro stalno sve “pržim” u pećnici. Tako da najbolje probati obje verzije i odlučiti što najbolje paše 🙂

Ostavi odgovor