Čokoladni listići sa šlagom i voćem

100%

Da morao odabrati jedno područje kuharstva gdje mogu najviše napredovati (čitajte: najmanje ili ništa o njemu znam) onda bi morao priznati da je to slastičarstvo i izrada slastica.

Zato mi je u pomoć uskočila Marina Kralj s jednim jednostavnim, finim i vizualno atraktivnim desertom kojeg se čak niti ja ne bi bojao isprobati. Da previše ne duljim i da se sami uvjerite u izrečeno prepuštam tipkovnicu Marini.

Sastojci

  1. Tamna čokolada (400 g)
  2. Bijela čokolada (2 reda)
  3. Šlag
  4. Voće (po izboru)
  5. Šećer u prahu

Priprema

400 g tamne čokolade otopite u posudi iznad lonca u kojem lagano vrije voda. Otopljenu čokoladu izlijte na veliki komad masnog papira i razmažite na debljinu od oko 3 mm. Ako bude tanje mogli biste imati problema kasnije s njom kod rukovanja jer će vam se čokolada rastapati pod prstićima :).

U međuvremenu otopite dva reda bijele čokolade i njome prošarajte tamnu čokoladu dok je još topla. Rastopljenu čokoladu staviti u plastičnu vrećicu, probušite malu rupu na samom kraj vrećice i brzim pokretima ruke raditi željene oblike. Od ostataka bijele čokolade napravite jednostavne ukrase koje ćete kasnije koristiti za dekoraciju. Ja sam, što možete vidjeti s fotografija, radila “ljestve” i note :).

Kada ste gotovi ostaviti sve oko 30 minuta da se čokolade sjedine i stvrdnu.

Kod rezanja čokolade obratite pažnju za koliko osoba radite desert. Ja sam svoju rezala 5 × 5 cm i dobila kvadratića dovoljno za 12 deserata (36 kvadrata). Ako želite veće porcije za manji broj ljudi onda režite kvadratiće veličine 10 × 10 cm da ispadne 6 deserata. Za rezanje koristite tanki nožić prethodno uronjen u kipuću vodu i brzim potezima režite kvadratiće čokolade. U protivnom će se nož ohladiti a čokolada lomiti dok ju režete!

I ostaje samo da sve posložimo na hrpu :). Na svaki tanjur stavite po jedan čokoladni kvadrat. Na njega složite žlicu šlaga i voće. Ja sam ovdje koristila kandirane trešnje, ali preporučila bi neko sezonsko voće ako se desert poslužuje odmah isti dan. Pokrijte sljedećim kvadratom čokolade, stavite šlag, voće i na kraju još jedan čokoladni kvadrat.

Za dekoraciju na vrhu stavite voće i malo šlaga koji će poslužiti kao “ljepilo” za ukras od bijele čokolade. Sve pospite šećerom u prahu i po želji ukrasite listićima mente.

I to je to, desertić idealan za one koji se groze pečenja kolača zbog preciznog vaganja u grame i sličnih slatkih muka :).

Išarani čokoladni listići sa šlagom i voćem Išarani čokoladni listići sa šlagom i voćem Išarani čokoladni listići sa šlagom i voćem Išarani čokoladni listići sa šlagom i voćem Išarani čokoladni listići sa šlagom i voćem

Čokoladni listići sa šlagom i voćem was last modified: by

Isprintaj recept

Jedan komentar

  1. Pingback: Kornet sa sladoledom, Muffinom i šlagom | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor