žele bombon kapljice s jaffa sokoivima za slaganje

Jaffa cvjetne žele kapljice

 • 20 min
 • 5 sastojka
100%

Sastojci

 • Jaffa sok (okus po želji) 2 kom
 • Voda 250 ml
 • Želatina u listićima 3 listića (5 g)
 • Prazna ljuska jajeta 4 kom
 • Jestivi cvijet 8 kom

Obožavatelj Jaffa sokova i likera (posebno likera) postao sam još prošlo ljeto. Od tada se kod mene uvijek može naći koji čokanjčić likera od karamele ili ruže, ali i instant paketići za sok od malina i obavezno bazge.

Da se ovakvi proizvodi ne moraju samo koristiti za piće pokazao sam vam kroz recepte za panna cottu i čokoladni tart.

A sada vam predlažem jednu novu proljetnu ideju kako ih iskoristiti na ukusan, zabavan i nov način.

Nadam se da volite žele, ali i da vam nije mrsko pojesti cvijet :).


žele bombon kapljice s jaffa sokoivima za slaganje


Recept

 1. Jaja oprezno razbijte na vrhu (najbolje s oštricom noža s jedne strane, pa im lagano piljenjem odrežite poklopac), a zatim iz njih uklonite bjelanjke i žutanjke koje možete iskoristiti u nekom od ovih jela s jajima.
 2. Ljuske jajeta dobro isperite pod mlazom vode pazeći da vam pritom ljuska ne pukne u rukama. Kada su ljuske oprane ostavite ih sušiti prije daljnje upotrebe. (ako vam se ne zeza s ljuskama jaja, možete slobodno koristiti bilo koji silikonski ili sličan kalup za praline)
 3. Listove želatine potopite u malo hladne vode. Koristite preporučenu količinu želatine s pakiranja za onu količinu vode koju želite pretvoriti u želatinu (što je oko 6 listova ili 10 grama na 500 ml vode).
 4. Vodu stavite kuhati. Kada voda zavrije dodajte u nju nabubrenu želatinu i pustite je da se rastopi u vrućoj vodi. Odmah nakon toga maknite vodu s plamena.
 5. U vodu zatim dodajte okus Jaffa soka po želji (ja sam ih koristio nekoliko da svaka kapljica ima svoj zaseban okus). Preporuka je da stavite više Jaffa sirupa na količinu tekućine s kojom bi ga inače pomiješali, jer će se dio okusa izgubiti u želatini.
 6. U ljuske jajeta stavite jedan do dva jestiva cvijeta te ih zalijte s tekućom želatinom aromatiziranom Jaffa sokovima.
 7. Želatinu ostavite nekoliko minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na nekoliko sati da učvrsne do kraja.
 8. Žele kapljice je najlakše izvaditi iz ljuske jajeta tako da ljuske kratko uronite u toplu ili vruću vodu (svega par sekundi) kako bi se one odvojile od ljuske jajeta i same iskliznule iz njih van.

U slast!Vaše žele kapljice punjene cvijetovima

Jaffa cvjetne žele kapljice was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor