Pileće lazanje bez pećnice

Tjedno barem jednom imam “dan ostataka”. To je dan kada radim ručak od svih ostataka proteklih dana s ciljem da ništa od hrane ne bacim.

Tada najčešće radim neko meso na naglo uz povrće (kojeg mi uvijek ostane) na žaru. Zato ovo neće biti novi recept već dokaz da se od nečeg stalnog i dosadnog može nešto zanimljivo i ukusno složiti na tanjuru. Čak i od ostataka.

Sastojci

  1. Pileća prsa (da ispadnu barem 3 filea)
  2. Paprika u svim bojama
  3. Poriluk
  4. Crne masline
  5. Kiselo vrhnje
  6. Senf
  7. Maslac
  8. Vlasac

Priprema

Na grill tavi i malo maslaca ispecite filetirana pileća prsa na naglo. Što sočnija ostanu to bolje. Nakon piletine na istoj tavi isto učinite i s nasjeckanim povrćem. Nemojte niti njega previše termički obraditi jer bolje je da se osjeti što je što od povrća u ustima :).

Na kraju još jednom na istoj toj tavi (zar nisu super recepti gdje je jedna tava dovoljna za sve) pripremite umak od vrhnja i senfa. Ovaj umak inače ne kuham ali bilo mi je žao ne iskoristiti ostale sokove od mesa i povrća pa sam ga ipak išao kuhati.

Na veliku žlicu vrhnja obično dodam malu žlicu senfa. To je neki okvirni omjer koji meni paše.

Kada je sve gotovo stavite sva tri pileća filea jedan na drugi te im odrežite rubove kako bi dobili iste pravokutne oblike. Zatim postavite jedan file na dno tanjura i po njemu posipajte pečeno povrće. Na to postavite drugi komad filea i ponovite postupak. Tako sve do zadnjeg komada piletine. Preko svega prelijte umak od senfa i vrhnja i posipajte malo vlasca.

Taj tanjur poslužite drago osobi, ako ne jedete sami, a sebi poslužite one ostatke na hrpicu. Pa ako joj neće pasati kombinacija mesa i slatkastog povrća uz jak okus maslina i kiselost senfa i vrhnja (što je mene oduševilo kod ovog jela) barem će vidjeti da vam je stalo jer je dobila lijepo prezentirani ručak :). Dobar tek.

Pileće lazanje na tavi

Pileće lazanje bez pećnice was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor