Punjene košarice od krumpira

Koliko god volim krumpir pripremljen na 101 način nekako se uvijek dogodi da ne stignem potrošiti stare zalihe prije nego dođe nova bakina pošiljka. Tako da često imam svježe krumpirove klice pri ruci :).

A kako mi se krumpir ne jede na stare “dosadne” načine kuhan, pržen ili u pireu uvijek tražim neki novi način da ga ukomponiram u tjedni jelovnik.

Ovo je jedan od novijih načina pripreme na koji sam naletio na internetu i koji se može super iskoristiti za doručak (ali onda si pripremu napravite večer prije).

Sastojci

  1. Krumpir (kuhani pa naribani)
  2. Jaja
  3. Špek (po želji)
  4. Povrće (po želji)

Priprema

Kuhani krumpir, kada se dovoljno ohladi za rukovanje, treba naribati, začiniti po želji te naglo prepeći na tavi i malo ulja. Kada krumpir postane ljepljiv ponovno se ostavi kratko na hlađenje prije nego se od njega rade košarice.

Darko Kontin Kuharica krumpir muffini 1

Krumpirom se obloži kalup za muffine kako bi se dobile male košarice ili posudice. Ja prethodno nisam uljio kalup pošto su krumpiri bili dovoljno nauljeni.

Na kraju se košarice pune po želji te se sve stavlja na oko 180 stupnjeva u pećnicu. Ja sam jednu košaricu punio samo jajem, drugu jajem, špekom i povrćem koje mi je bilo taj dan pri ruci a treću sa špekom (jer svi znamo da nije doručak ako nema špeka 🙂 ).

I to je to, još se samo treba peći dok jaja ne budu čvrsto pečena. Dobar tek!

Darko Kontin Kuharica krumpir muffini 2Darko Kontin Kuharica krumpir muffini 3

Darko Kontin Kuharica krumpir muffini 4

Punjene košarice od krumpira was last modified: by

Isprintaj recept

2 komentara

Ostavi odgovor