Stromboli party zalogaji

86%

Uz tradicionalnu hrvatsku mislim da mi je najdraža talijanska kuhinja. Nisam skroz siguran u to jer volim sve jesti, ali kada se samo sjetim broja svih jela koja korijene vuku iz Italije mislim da mi je zaključak na dobrom putu :).

Stromboli također ima talijanske korijene, a jelo je najlakše opisati kao rolanu pizzu iako to nije najispravniji opis koji bi se trebao ponuditi.

Zbog izostavljanja rajčice i “tanjeg” punjenja u odnosu na količinu tijesta okus će vas prije podsjetiti na bogato punjene kiflice nego na pizzu ili gušće preklopljeni calzone. Ali to je dobra stvar, u što ćete se nadam se i sami uvjeriti.

Stromboli se može servirati kao glavno jelo ili kao finger food zalogaj zbog čega je idealna party hrana. Ja sam se odlučio na party serviranje i kao što možete vidjeti s fotografija super atraktivno izgleda tako serviran.

Kako ćete vi servirati vaš Stromboli?

Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 14

Sastojci

 1. Glatko brašno (350 g)
 2. Voda (160 ml)
 3. Mortadela s maslinama (160 g)
 4. Sir za pizzu (65 g)
 5. Crvena paprika (25 g)
 6. Kapare
 7. Jaje
 8. Maslinovo ulje
 9. Šećer
 10. Suhi kvasac

Recept

Zamijesite tijesto od 350 grama glatkog brašna, 160 ml mlake vode i žlice maslinovog ulja. U brašno prije dodavanja vode i maslinovog ulja dodajte 2 žličice suhog kvasca i 1 žličicu šećera.

Zamijesite čvrsto žilavo tijesto. Takvo tijesto se neće previše dignuti prilikom pečenja već će ostati onoliko debelo koliko se razvalja. Ako ne volite tanja tijesta slobodno zamijesite tijesto s više tekućine i ostavite ga duže dizati da dobije na volumenu.

Kada ste zamijesili tijesto premažite ga s uljem i odložite na toplo mjesto dok pripremate ostale sastojke.

Gotovo tijesto razvaljate na pravokutnik debljine pola centimetra. Na njega poslažite 160 grama mortadele s maslinama, 65 grama sira za pizzu, 25 grama svježe crvene paprike narezane na trakice i 2 male žličice kapara.

Zamotajte tijesto u roladu, spojite krajeve i napravite okrugli Stromboli.

Na kraju ga premažite jednim razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama lana.

Pecite ga kao i pizzu na 200 stupnjeva dok ne vidite da je tijesto dobilo zlatno smeđu boju.

Prije serviranja narežite ga na male komade i poslužite uz masline i umake po želji. Ugodno druženje vam želim i dobar tek!

Priprema Stromboli party kanapeića kroz fotografije

Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 1 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 2 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 3 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 4 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 5 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 6 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 7 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 8 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 9 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 10 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 11 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 12 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 13 Party rolana kanapeic peciva punjena s mortadelom sirom i paprikom 15

Ovaj recept isprobala je Aida Ristić

stromboli vijenac

Stromboli party zalogaji was last modified: by

Isprintaj recept

5 komentara

 1. Pingback: Stromboli navijački recept za Volim Meso | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor