svinjski odrezak s brzim umakom od šampinjona dukat vrhnje za kuhanje

Svinjski odrezak s umakom od šampinjona

 • 25 min
 • 6 sastojka
73%

Sastojci

 • Svinjski odresci od karea 300 g
 • Šampinjoni 200 g
 • Žuti luk 80 g
 • Vrhnje za kuhanje 300 ml
 • Maslac po potrebi
 • Sol, papar po želji

U suradnji s Dukatom i njihovim Brzo i Fino vrhnjima za kuhanje kroz sljedećih nekoliko recepata ću vam pokazati kako možete pripremiti ukusna ali na izgled zahtjevna jela u svega nekoliko minuta.

Prvi na redu je recept za brzi umak od šampinjona. Umjesto šampinjona možete koristiti bilo koju drugu vrstu gljiva koju imate kod kuće ili vam je draža od šampinjona.

Kako mi je bio cilj napraviti brzo jelo sa što manje sastojaka ovaj recept ima samo 5 sastojaka. Ali to ne znači da vi ne možete dodatni u njega još namirnica. Od povrća i začinskog bilja u sam umak, do dodatnih namirnica uz meso i umak.


svinjski odrezak s brzim umakom od šampinjona dukat vrhnje za kuhanje


Recept

 1. Svinjske odreske posolite i popaprite s obje strane. Po želji ih možete i malo istući batom za meso, ali ja to ne radim ako su odresci tanki kako bi smanjio mogućnost da se presuše prilikom pečenja.
 2. Ispecite odreske na naglo na grill tavi i na malo maslaca. Prilikom pečenja odreske ne dirajte, okrenite ih samo jednom, može i dva puta, te kada s obje strane izgledaju pečeno odložite ih sa strane.
 3. Za umak na malo maslaca prepržite sitno sjeckani žuti luk. Kada postane proziran dodajte tanko narezane šampinjone.
 4. Posolite i popaprite odmah gljive te ih nastavite dinstati dok ne omekane i ispuste (dosta) tekućine iz sebe.
 5. Kada su gljive dovoljno mekane, te je barem pola njihove tekućine isparilo dodajte Brzo i Fino vrhnje za kuhanje uz lagano miješanje.
 6. Pustite vrhnje da zakipi nakon čega nastavite kuhati umak još barem 5 minuta na laganoj vatri ili do željene gustoće umaka.
 7. Umak poslužite preliven preko odrezaka kada je još topao.

Dobar tek!


 

 

Svinjski odrezak s umakom od šampinjona was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor