Tajlandski tost sa svinjetinom

Kako sam par dana za redom isprobavao razne vrste brašna i njihove kombinacije u Domaćicinom 15 minutnom receptu za domaći kruh našao sam se u situaciju da imam viška kruha kod kuće.

Pa da se ne jedu sendviči cijene dane došao sam do ovog recepta za tajlandski tost i odlučio ga isprobati.

Mene je ovo jelo odmah asocirali na naše poznate mesne mazalice iako se i okusom ali i pripremom dosta razlikuju od njih :).

Tajlandski tost ne oduzima puno vremena za pripremu tako da se bez problema može pripremiti za doručak, ali i za bilo koji drugi obrok u danu.

Ako želite dodatno pozitivno šokirati ukućane ili prijatelje servirajte ga sa sušenim voćem s kojim se on odlično slaže!

Kako pripremiti ovo ukusno jelo koje možete uvijek toplo servirati pročitajte u nastavku.

Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 9

Sastojci

  1. Domaći kruh (15 kocka)
  2. Svinjetina, ruža (100 g)
  3. Češnjak (1 režanj)
  4. Korjen peršina (10 g)
  5. List peršina
  6. Brašno (1 žličica)
  7. Soja umak (1 žlica)
  8. Jaje (1 kom)
  9. Sušene marelice (par komada)
  10. Mješavina papra, sol

Recept

Domaći kruh narežite na kocke debljine 2-3 cm, sveukupno njih 15 komada. Ja sam koristio kruh od Graham brašna koji sam napravio po Sanjinom receptu za 15 minutni kruh.

Od svinjske ruže (ili bilo kojeg drugog komada svinjetine) uzmite odrezak od oko 100 grama i nožem ga usitnite na manje komade.

Svinjetinu prebacite u električnu sjeckalicu s 10 grama očišćenog korijena peršina, režnjem češnjaka, 1 jušnom žlicom soja umaka, pola žličice svježe mljevene mješavine papra, žličicom oštrog brašna i prstohvatom soli.

Usitnite sve u paštetu i kada je smjesa gotova s čajnom žličicom ili nožem je nanesite na vrh svake pojedinačne kocke kruha. Pazite samo da vam mesni sloj ne bude deblji od pola debljine kruha kako vam meso ne bi ostalo sirovo u sredini nakon prženja, ili kruh previše natopljen uljem ako bi meso dobro ispekli.

Na vrh svake kocke prstom u meso utisnite i list peršina.

Razmutite cijelo jaje, u njega umočite tost kocke i to samo onaj dio gdje je meso i stavite ih pržiti u vruće ulje.

Pržite ih kratko na visokoj temperaturi kako tost ne bi upio previše ulja. Kada su tost kocke gotove odložite ih na papirnate ubruse da se upije višak masnoće iz njih.

Tajlandski tost poslužite topao uz malo soja umaka i tanko rezane ploške sušenih marelica. Dobar vam tek!

Priprema tajlandskog tosta sa svinjetinom i sušenim marelicama kroz fotografije

Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 1 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 2 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 3 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 4 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 5 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 6 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 7 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 8 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 10 Tajlandski tost s mljevenom svinjetinom i susenim marelicama 11

Tajlandski tost sa svinjetinom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor