Tortilla wrap od puretine

100%

Tortilje se kod mene na meniju nađu stvarno često. Ali to uglavnom budu neke teške varijante s puno umaka, dinstanog mesa, graha i dr.

Zato kada sam na Nenadovom blogu vidio ovaj odličan, a brzi recept za pureći wrap jednostavno sam ga morao isprobati. Ali uz poneku vlastitu preinaku.

I mogu reći da osim što su tortilje ovako brže gotove da su zbog svježeg povrća puno ukusnije i hrskavije, a na kraju i zdravije ako pazite na te stvari :).

Tortilja s puretinom i povrćem 12

Sastojci

  1. Pureća prsa (350 g)
  2. Zelena salata (12 listova)
  3. Mrkva (2 kom)
  4. Rajčica (2 kom)
  5. Sir
  6. Tortilje (6 kom)
  7. Vrhnje
  8. Senf
  9. Začini

Priprema

Od ove količine purećih prsa i ostalih namirnica dobiti ćete 6 bogato napunjeni tortilja.

Jedini dio pripreme ovog recepta koji zahtjeva malo (zanemarivog) truda je priprema puretine.

Pureća prsa nasjeckajte na kockice ili trakice te ih na par kapi ulja ispecite uz dodatak 2 žličice Vegete, 1 žličice ljutog chilija i malo kumina. Ja u zadnje vrijeme koristim puno kumin jer mi njegov okus jako paše uz meso. Ako vama smeta slobodno ga izbacite iz recepta.

Kada je meso gotovo ostavite ga da se malo ohladi, a za to vrijeme od 4 velike žlice vrhnja, 2 žlice senfa i žličice Curryja miješanjem složite brzi umak.

Povrće nasjeckajte po želji. Što tanje i manje to bolje.

Ja sam za mrkvu koristio gulilicu za krumpire kako bi dobio jednolike trake, a rajčicu sam ručno nasjeckao na sitne kocke.

Slijedi slaganje wrapa.

Na tortilju položite 2 lista zelene salate, mrkvu, nasjeckanu rajčicu, pečenu puretinu i na kraju listiće sira.

Nakon što namotate tortilje u wrap možete ih poslužiti cijele ili ih kao ja narezati i postaviti kao medaljone oko umaka.

Umak možete staviti i u tortilje prije motanja ako ih nećete jesti odmah doma i nemate gdje čuvati posudu s njim.

Ukusne su odmah nakon motanja isto kao i nakon par sati stajanja u hladnjaku. Zdravije i ukusnije su od svakog sendviča kojeg možete kupiti! 🙂

Dobar tek.

Tortilja s puretinom i povrćem 1Tortilja s puretinom i povrćem 2 Tortilja s puretinom i povrćem 3 Tortilja s puretinom i povrćem 4 Tortilja s puretinom i povrćem 5 Tortilja s puretinom i povrćem 6 Tortilja s puretinom i povrćem 7 Tortilja s puretinom i povrćem 8 Tortilja s puretinom i povrćem 9 Tortilja s puretinom i povrćem 10 Tortilja s puretinom i povrćem 11 Tortilja s puretinom i povrćem 13

Tortilla wrap od puretine was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor