tjestenina široki rezanci s domaćim Pesto umakom od Dukat brzo i fino vrhnja

Široki rezanci s Pesto umakom

 • 15 min
 • 3 sastojka
74%

Sastojci

 • Pesto 75 g
 • Dukat Brzo i Fino vrhnje za kuhanje 100 ml
 • Široki rezanci 250 g

Ako pratite kuharicu od početka sigurno se sjećate da sam tek unutar dvije godine otkrio Pesto i da me toliko oduševio da sam neko vrijeme skoro sve s njim pripremao.

Iako sam ga prestao redovno koristiti u jelima koja objavljujem ovdje to ne znači da sam ga prestao voljeti i konzumirati.

I upravo zbog toga što već dugo nisam ništa s njim pripremao odlučio sam ga iskoristiti kao bazu za novi brzi i fini recept koji je napravljen u suradnji s Dukatom.

I ovo jelo, kao i prvo iz ove suradnje (umak od šampinjona), je gotovo u desetak minuta tj. onoliko koliko treba tjestenini da se skuha :).


tjestenina široki rezanci s domaćim Pesto umakom od Dukat brzo i fino vrhnja


Recept

 1. Široke rezance, ili tjesteninu po želji, stavite kuhati u slanu vodu. Pazite da ne prekuhate tjesteninu i da bude barem malo ‘al dente’ kako bi što bolje pasala i ljepše se dala poslužiti uz umak.
 2. U dublju manju tavu stavite Pesto. Ako imate domaći ili želite pripremiti domaći to bolje i obavezno onda njega koristite :).
 3. Preko Pesta odmah stavite Brzo i Fino vrhnje za kuhanje i počnite lagano sve miješati.
 4. Kada umak zakipi spreman je za posluživanje.
 5. Ako želite gušći umak dodajte više Pesta, a za rjeđi dodajte više vrhnja za kuhanje te si tako prilagodite gustoću umaka vlastitom ukusu.
 6. Sam Pesto je dovoljno začinjen pa uz njega nisam dodavao dodatne začine, ali ako vaš Pesto zahtjeva dodatnih začina slobodno ih stavite po ukusu.

Dobar tek!Široke rezance u Pesto umaku isprobali su

Široki rezanci s Pesto umakom was last modified: by

Njami! 14 Njah! 5

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor