Češnjak party prutići punjeni parmezanom

100%

Radite često domaću pizzu ili neka slična tijesta kojeg bude više nego vam je trebalo? Radije ga ne bi odlagali u hladnjak i iskoristili tko zna kada? Onda je ovo recept za vas!

Brzo, fino i slano jelo/grickalica pogodno za jedenje ispred TVa ili s nogu ako imate neku feštu kod sebe.

Sastojci

  1. Tijesto za pizzu
  2. Češnjak
  3. Parmezan
  4. Maslinovo ulje
  5. Začini

Priprema

Ja sam koristio tijesto za pizzu u ovom receptu jer njega najčešće pripremam i imam na raspolaganju. Ali možete slobodno koristiti tijesta za neka druga peciva ili čak lisnato tijesto.

Okusi će tada biti nešto drugačiji ali i dalje fini :). Količine su također nebitne i uzimajte ih od oka i po vlastitoj želji.

Parmezan i češnjak naribajte na najsitnijem ribežu kojeg imate, pomiješajte ih i dodajte malo soli. Naribajte još malo češnjaka i njega zasebno pomiješajte s maslinovim uljem i soli.

Tijesto razvaljajte u oblik kvadrata na debljinu nešto tanju od 1 centimetra. Pola površine tijesta posipajte suhom smjesom parmezana i češnjaka. Što je više tog posipa prutići su mi osobno finiji.

Preklopite posipani polovicu tijesta s ne posipanom polovicom te takvo tijesto još jednom izvaljajte na prethodnu debljinu.

Izrežite nožem trakice debljine 3-4 cm i dužine 15 cm. Primite trakice za krajeve i okrenite ih par puta do se dobije spirali oblik tijesta te ih takve posložite na masni papri za pečenje.

Prije pečenje ih premažite maslinovim uljem i češnjakom te isti proces ponovite još jednom kada budu pečene.

Pecite ih 20-30 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne vidite da su prutići zlatne boje i gotovi.

Ove češnjak prutiće preporučujem uz bilo koji Star Wars film ;).

Zamotani prutići od češnjaka

Češnjak party prutići punjeni parmezanom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor