Igranje s hranom – ptičice, pas i mumije

S ovim postom pokrećem novu sekciju na Web Kuharici gdje neću standardno nabrajati sastojke i postupak kako doći do prikazanog rezultata.

Razlog tome je što su jela zapravo neka vrsta jestivih skulptura ili figura za koje nisu biti sastojci već ideja i prezentacija.

Zato slobodno pokupite ideje, iskoristite sebi drage namirnice i pokušajte napraviti vlastite verzije sljedećih jela. A slobodno mi i pošaljete fotografije rezultata pa da ih dodam ovdje uz svoje primjere.

Ptičje gnijezdo ili jestive Angry birds

Ptičje gnijezdo su obični kuhani špageti s umakom od špinata zbog zelene boje. Ptice su mesne okruglice s očima od češnjaka i kljuna od mrkve.

angry birds tjestenina

 

Hot Dog ili pas s kobasicom

Ako volite raditi domaća peciva ovakvog psa ćete dobiti uz 10 sekundi dodatnog posla. Okruglo tijesto za pecivo izrežite kao na slici s dva reza te postavite masline, krastavce ili nešto treće za oči i nos te stavite peći. Na kraju samo razrežite usta i ubacite kobasicu za konačni efekt :).

Darko Kontin Kuharica Hot dog 2

 

Jestive mumije ili hrenovke u lisnatom tijestu

Svi volimo hrenovke u tijestu. Barem svi koje ja znam. A evo jedne ideje kako taj recept s lisnatim ili običnim tijestom pripremiti za Halloween ili za bilo koji drugi dan kada vam se igra s hranom i jednu mumije :).

mumija hrenovke 2 mumija hrenovke 1

 

I ne zaboravite poslikati vaša jela pa da i vaše verzije mogu izložiti ovdje ;).

Igranje s hranom – ptičice, pas i mumije was last modified: by

Isprintaj recept

Jedan komentar

  1. Pingback: Igranje s voćem (ljetna verzija) - Roštilj lubenica, lubenica kup i palma od voća | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor