Juneće rolice punjene prigorskim Pestom i pancetom

100%

Jedan od razloga zašto preferiram pripremati slana jela, a bojim se pripreme deserata, je taj što kod slanih jela mogu imati neku sliku onoga što želim postići i iz nule krenuti s kuhanjem. Čak i bez znanja koje će mi namirnice za ostvarivanje te ideje biti potrebne, nekada čak i usred samog kuhanja.

Jer za razliku od deserata gdje se za savršeni rezultat mora paziti na svaki gram svakog sastojka, kod pripreme mesa i priloga za meso postoji dosta prostora za improvizaciju :).

Tako je nastalo i ovo jelo. Vidio sam na internetu fotografiju rolanog mesa sa zelenim punjenjem te sam isprobavanjem došao do odličnog recepta za Prigorski Pesto, a igranjem ostacima zamrznutog špinata došao do zdravih i brzih zelenih zobenih muffina.

I tako su dva slučajno isprobana jela postala dva ključna sastojka za pretakanje jedne fotografije s interneta na tanjur.

Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 8

 

Sastojci

  1. Odrezak junećeg buta (2 kom po 200 g)
  2. Prigorski Pesto
  3. Panceta (140 g)
  4. Goveđi temeljac (1 dcl)
  5. Maslac (30 g)
  6. Zobeni špinat muffini (4 kom)
  7. Kiselo vrhnje

Recept

Prije pripreme junećih rolica napravite po ovim brzim receptima Prigorski Pesto i Zobene špinat muffine.

Koristite preporučene količine namirnica iz navedenih recepata jer odgovaraju potrebnim količinama za punjenje junetine.

Odreske junećeg buta istucite batom za mesom te posolite i poparite s obje strane.

Preko polovice svakog odreska razmažite pola smjese Prigorskog Pesta. Zatim preko Pesta i ostatka odreska poslažite ravnomjerno pancetu.

Rolice počnite motati od kraja gdje ste stavili Pesto prema kraju gdje ga nema.

Rolice učvrstite čačkalicama ili metalnim iglama za meso.

Ne morate previše brinuti da li ste dobro uvili krajeve rolica jer želite da imaju malo prostora kroz koji će iz njih izlaziti sok od pečenja i Pesto.

Rolice stavite u mali protvan. Prelijte ih s 1 dcl goveđeg temeljca i na svaku stavite 15 grama maslaca.

Pecite ih u pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta s 2-3 okretanja kroz cijelo pečenje.

Kada su juneće rolice pečene odložite ih sa strane, a od temeljca, sokova od pečenja i Pesta preostalog u protvanu uz dodatak žlice vrhnja na brzinu napravite umak za meso.

Poslužite rolice i umak dok su tople uz zobene špinat muffine prerezane na pola. Dobar tek!

Priprema junećih rolica punjenih Prigorskim Pestom i pancetom kroz fotografije

Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 1 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 2 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 3 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 4 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 5 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 6 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 7 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 9 Teleća rolada punjena špekom i prigorskim pestom 10

Juneće rolice punjene prigorskim Pestom i pancetom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor