Junetina na štap(ić)u – mini party rolice

Englezi imaju Fish and chips, a mi ćemo danas na meniju imati Beef and chips – prevedeno junetinu na štapu s prženim krumpirima i to u Finger Food (sva hrana koju možete jesti s rukama bez potrebe za priborom za jelo) varijanti.

Iako originalna ideja nije uključivala prilog ja sam je malo proširio kako bi uključilo kompletno jelo s prilogom.

Kako svi obično poslužuju kanapeiće, mini kolače ili razna peciva prilikom druženja i gledanja filmova ovako pripremljena junetina će izmamiti veći osmjeh vašim prijateljima nego da ih dočekate s roštiljom :).

Tko bi se žalio na blagodati grill pečenog mesa, topljenog sira i prženog krumpira sve u formatu kojeg možete pojesti s prstima?!

Recept je stvarno jednostavan i možete ga pogledati u nastavku.

Junece mini party rolice sa sirom 7

Sastojci

  1. Juneći but
  2. Polutvrdi sir
  3. Kiseli krastavci
  4. Krumpir
  5. Ulje, sol i papar

Recept

Slobodno prilagodite namirnice svojim željama ako vam navedeni u receptu ne odgovaraju ili ako već imate neke druge doma pa da ne kupujete nove. A količine ovise o vama :).

Ja sam koristio odrezak junećeg buta kojeg sam prethodno istukao da postane tanji i mekši, te posolio i popaprio pa ostavio 30 minuta da meso upije začine.

Odrezak je potrebno narezati na trake dužine 10-12 cm i širine 2-3 cm.

Na krajeve junećih traka postavite kvadrat polutvrdog sira (Varaždinski trapist u mojem slučaju) širine trake, a na njega približno istog oblika komad kiselog krastavca.

Krenite od strane sa sirom i krastavcem i počnite polako motati traku u rolu. Trebala bi vam biti taman dugačka da se krajevi junetine preklope i da ih možete s čačkalicom probit sve kroz sir na drugu stranu.

Jako je bitno da u junećoj rolici nabodete sir i krastavac jer će vam u suprotnom punjenje ispadati van prilikom pečenja.

Rolice pecite na grill tavi i to prvo da stoje okomito (uspravno) sa svih strana kao što je prikazano na fotografiji u nastavku. Tek ih pred kraj polegnite na oba boka.

Nećete pogriješiti ako radite suprotno ali na ovaj način vam se sir neće prvi otopiti pa nećete riskirati niti da cijeli iscuri iz rolice prije nego li je ona pečena :).

Rolice kada budu fino zapečene sa svih strana poslužite uz prženi krumpir i umak po želji. Ja sam koristio pikant rajčicu i ostatak bijelog slatko kiselog umaka kojeg sam radio po ovom receptu.

Preporučujem jesti odmah dok je još toplo zbog sira, ali ni hladne rolice nisu loše. Dobar tek!

Priprema junećih rolica kroz fotografije

Junece mini party rolice sa sirom 1 Junece mini party rolice sa sirom 2 Junece mini party rolice sa sirom 3 Junece mini party rolice sa sirom 4 Junece mini party rolice sa sirom 5 Junece mini party rolice sa sirom 6 Junece mini party rolice sa sirom 8

Junetina na štap(ić)u – mini party rolice was last modified: by

Isprintaj recept

4 komentara

    • Je jako je ukusno, a i jednostavno i brzo za napraviti. Svakako preporučujem probati 🙂

    • Hvala 🙂 obavezno javi kako je prošlo isprobavanje i utiske. Može i koja fotografija također 😉

Ostavi odgovor