Košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom

100%

Ovo jelo je odlično kao prilog nekom mesu ali zbog raznovrsnih namirnica koje sadrži bez problema može biti posluženo i kao zasebno glavno jelo. Dodatni plus mu je to što uspije zamaskirati veliku količinu povrća u zanimljivo pakiranje koje plijeni pažnjom i skroz smetne s uma gladušima za stolom da se radi o jelu bez mesa.

Sastojci

  1. Lisnato tijesto
  2. Špinat
  3. Vrganji
  4. Svježi sir
  5. Sir za pizzu
  6. Maslac
  7. Crvena paprika

Priprema

I ovaj recept (kao i većina njih koje objavim) se radi od oka i u količinama po želji. Ali bez obzira na to gledajte da špinata i gljiva bude barem onoliko koliko ćete na kraju dodati sira. Slobodno i više dok manje osobno ne bi preporučio.

Na zagrijanoj tavi otopite 2 žličice maslaca i na nju stavite špinat s vrganjima. Od začina dodajte malo soli i papra i dinstajte sve dok gljive ne povenu.

Zatim dodajte sir (pola količine svježeg kravljeg sira a pola naribanog sira za pizzu). Nastavite miješati sve dok se sir ne rastopi i svi sastojci ne budu dobro povezani. Kada je punjenje gotovo uklonite tavu s vatre i stavite je sa strane.

Dok se smjesa hladi razvaljajte lisnato tijesto na debljinu od 3-5 mm i s čašom ili nekim drugim kalupom iz njega izrežite krugove. Dobivene krugove stavite u nauljene metalne košarice za kolače i dobro pritisnite tijesto uz rubove kalupa.

Svaku košaricu napunite pripremljenom smjesom a na vrh još dodatno stavite kolut rog crvene paprike i malo sitno naribanog sitno sira za dekoraciju.

Košarice pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne vidite da je tijesto poprimilo zlatnu boju.

Ja ih ne serviram vruće već tople. To mi obično ostavi dovoljno vremena da neki komad piletine ispečem na naglo i poslužim uz njih, kao što se može vidjeti na zadnjoj fotografiji.

Dobar tek!

lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i siromlisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom lisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i siromlisnate košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom

Košarice punjene špinatom, vrganjima i sirom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor