Pogača sa sušenim rajčicama, svježim špinatom i feta sirom

Rijetko jedem kruh ali kada ga jedem to je onda domaći. I nikada ga ne jedem samog već je to obavezno uz neke domaće kobasice, slane inćune ili pršut.

Ova pogača niti je prilog jelu niti je zasebno jelo. Sadrži povrće, sira, slane i kisele elemente, a i oku je ugodno zbog raznih boja. Tako da je odluka na vama hoćete li ju servirati uz neko jelo kao prilog ili kao glavno jelo :).

Ako niste ljubitelj pogača i sličnih tvrdih tijesta umjesto ovog instant tijesta napravite vlastito dizano tijesto za kruh i rezultat će također biti impresivan i ukusan.

Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 9

Sastojci

  1. Brašno oštro (6 šalica)
  2. Sušena rajčica (280 g pakiranje)
  3. Feta sir (250 g )
  4. Špinat (4 šalice)
  5. Jaja (4 kom)
  6. Suhi kvasac
  7. Šećer i sol
  8. Voda

Priprema

Pomiješajte prvo suhe sastojke. 6 šalica brašna, 2 žličice suhog kvasca i šećera te 1 žličicu soli.

Zatim dodajte 4 cijela jaja, 4 šalice svježeg ali prethodnog blanširanog i nasjeckanog špinata, feta sir nasjeckani na kockice i nasjeckane te ocijeđenje suhe rajčice.

Uz dodatak 2,5 šalice vode dobro umijesite mokro tijesto s kojim možete napuniti željeni kalup. Ja sam dio tijesta stavio u kalup za kruh a ostatak u kalupe za muffine.

Osobno mi je pogača bila bolja iz kalupa za kruh jer imala manje kore a više ovog središnjeg sočnijeg dijela koji se izgubio u muffin verziji recepta :).

Pecite pogaču na 185 stupnjeva dok ne bude gotova. Ovisno o kalupu i debljini to može značajno varirati pa ne mogu reći okvirno vrijeme.

Uz pogaću možete dodati slane srdelice ili pršut. Sve više od toga je stvarno višak :). U slast!

Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 1 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 2 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 3 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 4 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 5 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 6 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 7 Pogaca s feta sirom, susenom rajcicom i spinatom 8

Pogača sa sušenim rajčicama, svježim špinatom i feta sirom was last modified: by

Isprintaj recept

Jedan komentar

  1. Pingback: Pizza kruh s crvenom piletinom i špinatom | Darkova Web Kuharica

Ostavi odgovor