Pohana pileća prsa s punjenjem od Pesta, svježeg sira i rajčica

Ovo nije jedno od bržih jela koje ćete doma pripremati ali je sigurno jedno od ukusnijih.

Svježi sir, Pesto i svježe rajčice odlična su pratnja piletini na tanjuru. A kako vidim da mi je Pesto i ovdje u jelu bio jako ukusan mislim da ću i dalje nastaviti eksperimentirati s njim.

Ako imate neke prijedloge kako sve iskoristiti Pesto u kuhinji javite odmah instant sad :).

Sastojci

  1. Pileća prsa
  2. Pesto
  3. 250 svježeg kravljeg sira
  4. 1 svježa rajčica
  5. Krušne mrvice
  6. Jaje
  7. Brašno

Priprema

Pileća prsa raskomadajte tako da dobijete što veće odreske od svakog komada. To možete napraviti rezanjem prsa po pola ali da ih ne prerežete skroz do kraja. Ostavite krajeve polovica da se drže zajedno na jednoj strani. Ova tehnika dobivanja većeg komada mesa od manjeg naziva se butterflying. To sam naučio u prvoj sezoni Masterchefa :).

Ako imate posebno debeli komad piletine kakav je mene zapao možete i dupli butterflying napraviti rezanjem prvo jedne trećine pa zatim druge. Na što točno mislim i kako su mi loše ispala oba komada pogledajte na fotki ispod :).

Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 1

Nakon što ste dobili šire pileće odreske istucite ih da bi postali još tanji i veći (kao iPhone 5 😀 ) i začinite ih sa soli i paprom.

Dok meso upija začine u svježi sir stavite 3 žličice Pesta, malo soli i sve pomiješajte. Po želji možete dodati i više ili manje Pesta.

Smjesu sira i Pesta razmažite po pilećim odrescima, a po sredini oko koje ćete motati odreske stavite krupnije nasjeckanu rajčicu.

Zarolajte odreske i učvrstite dobivenu roladu čačkalicama da se ne odmota.

Stavite tavu s uljem na srednje jaku vatru da se ulje zagrije dok panirate roladu u brašno, jaja i krušne mrvice.

Pileće rolade ispržite brzo na jakoj vatri da dobiju boju. Čim rolade dobiju zlatnu boju maknite ih s ulja i odložite na papir za pečenje i pecite još dvadesetak minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Ja sam piletinu poslužio uz običan pire krumpir iako im prilog zbog punjenja i nije bio potreban. Bon appetite!

Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 2Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 3 Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 4 Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 5 Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 6 Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 7Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 8 Punjena pileća prsta s Pestom svjezim sirom i cherry rajcicama 9

 

Kako je vama ispalo?

Ivana Novaković je prva isprobala i poslala nam fotografiju ovog recepta. Jako je zadovoljna okusom, a ja sam jako zadovoljan fotografijom koju je Ivana poslala. Hvala!

pohana piletina punjena rajčicom i pestom

Pipremio Petar Bogdan

pohana piletina punjena pestom

Pohana pileća prsa s punjenjem od Pesta, svježeg sira i rajčica was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor