Tortilja muffini s mljevenim mesom i povrćem

100%

Da moram odabrati jednu stvar koju ne volim kod tortilja to bi bio nered koji ostavim iza sebe kada ih jedem.

Name jako sam nespretan u njihovom motanju, i kako uz to još i sporo jedem uvijek mi procure pa punjena imam po rukama, tanjuru, nekada i stolu a najgore mi je kada si i majicu uspijem zaprljati.

Kada sam lutajući StumbleUponom naletio na fotografiju tortilja muffina pomislio sam kako je to rješenje mojih problema! To ili dupla tortilja kod motanja :).

I zaista se lakše jede i manje nereda bude s njima na ovaj način kad se posluže. Čak bi se usudio reći da su i TV and sofa friendly!

Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 11

Sastojci

  1. Mljeveno svinjeće meso
  2. Sir za ribanje Gauda
  3. Tortilje
  4. Luk
  5. Kelj
  6. Mrkva
  7. Rajčica
  8. Češnjak
  9. Peršin

Priprema

Najbolje je krenuti s punjenjem za muffine. Količine su i u ovom receptu nevažne i slobodno stavite svega po želji i ukusu. Ili kao ja u količinama koje su mi ostale u hladnjaku i koje sam morao potrošiti :D.

Prvo prodinstajte nasjeckani luk i kada malo omekša dodajte mljeveno meso, nasjeckani svježi peršin, češnjak i začine (sol, papar, chilli). Ja sam koristio mljevenu svinjetinu jer sam nju imao doma ali vi naravno možete iskoristiti koje god mljeveno meso vama odgovara.

Kada se meso prodinstane i počne “sipati” dodajte ostatak povrća – kelj, mrkvu i rajčicu. Podlijte sve s malo vode ili temeljcom (juhom) ako imate pri ruci i pustite da sve lijepo kuha kojih 20-30 minuta. Dodatno začinite ako za tim ima potrebe.

Kada je punjenje gotovo maknite ga s vatra i ostavite da se ohladi malo dok vi pripremate tortilje.

Ja sam radio domaće tortilje pošto mi je ostalo tijesta od Quesadilla pa da se ono iskoristi.

Tortilje ugurajte u kalupe za muffine tako da stvore male košarice. Svako košaricu napunite punjenjem i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 minuta ili dok ne vidite da su tortilje dobile bolju.

Kada su gotove na njih još posipajte naribani sir da se lagano otopi na vrućim muffinima. Možete ga i prije pečenja staviti ali meni je sir draži ovako svježe nariban.

Tortilje poslužite uz hladnu pivu i dobar film.

Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 1 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 2 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 3 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 4 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 5 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 6 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 7 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 8 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 9 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 10 Tortilja muffini s mljevenim mesom, keljom, mrkvom, rajčicom i sirom 12


Tortilja muffine isprobali su…

 

 

Tortilja muffini s mljevenim mesom i povrćem was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor