sušeni čips od jabuke s bučinim uljem

Čips od jabuke s bučinim uljem

  • 5 min
  • 4 sastojka
100%

Sastojci

  • Bučino ulje (Zvijezda) 50 ml
  • Integralni kruh 100 g
  • Luk 50 g
  • Čips od jabuke 50 g

Prije skoro pa dvije godine imao sam veliku privilegiju provesti jedan predivan vikend s najdražim (food) blogericama u Hrvatskoj kroz opuštanje, uživanje i istraživanje međimurske županije.

Baza nam je bila u LifeClass Termama Sveti Martin u čije su nam ime Tihana i Saša organizirali cijeli gastro istraživački vikend provod pod nazivom Bloggers Weekend Challenge.

Da vam sada ne ponavljam svoje predivno iskustvo kako nam je bilo pročitati možete kroz tekst na blogu ili pogledati u Facebook galeriji fotografija od tog vikenda.

A zašto vam sada pričam baš o tom vikendu?

Razlog prisjećanja na taj vikend je poklon paket kojeg sam primio od Zvijezde, a koji je sadržavao bučino ulje.

Upravo mi se je jedan mali detalj tog vikend povezan s bučinim uljem duboko urezao u sjećanje.

Jedan dan prilikom isprobavanja nekoliko vrsta odličnih međimurskih vina na stolovima nas je zatekla mala zakuska. Dočekani smo bili kao u vremena naših djedova i baka s malo kruha i ulja na stolu (u našem kraju je običaj bio kruh i sol, ali da imamo bolje ulje bilo bi i njega 😉 ).

A uz kruh bile su poslužene i sušene jabuke. Naravno da nisam povezao jedno s drugim sve dok mi nisu direktno napomenuli da je i čips od jabuke namijenjen za konzumaciju s bučinim uljem.

Prvi tren sam bio malo skeptičan kakvog će to biti okusa, ali već nakon prvog zalogaja sam zanemario domaći kruh i navalio samo na kombinaciju sušenih jabuka i bučinog ulja :).

Tako da iako ovo nije po definiciji recept, i dalje se radi o jednoj zanimljivoj i ukusnoj kombinaciji namirnica koju vam svakako predlažem da isprobate pošto drugačije teško da ćete shvatiti zašto je mene toliko oduševila ;).Recept

  1. Integralni kruh narežite na šnite, a zatim svaku šnite na kocke željene veličine.
  2. Na pladanj za posluživanje stavite narezani kruh, čips od jabuke, nasjeckani luk i posudu s bučinim uljem.
  3. Luk možete malo začiniti sa soli, ali u pravilu ne treba jer će ljutina luka odgovarati kao kontrast drugim okusima.
  4. Krenite prvo sa sušenim jabukama i bučinim uljem. Zatim nakon njih probajte kombinaciju luk, kruha i bučinog ulja. Pa ponovno jabuka.

Dobar tek!


Čips od jabuke s bučinim uljem was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor