patlidzan kanape s heljdom i sirom

Kanapei od patlidžan sa sirom i špinatom

 • 25 min
 • 5 sastojka
100%

Sastojci

 • Heljdina kaša po želji
 • Patlidžan po želji
 • Svježi sir po želji
 • Špinat po želji
 • Sol po želji

Ljeto je, i bez obzira na vrućine koje se teško podnose većina će nas umjesto u kućama i stanovima obaviti kuhanje vani, na otvorenom preko roštiljske vatre.

A ovisno o tome za koga pripremate ručak ili večeru ovo jelo može biti glavno lagano ljetno jelo, ili poslužiti kao ukusan prilog nekom mesu.

Heljdinu kašu možete pripremiti i dan ranije te je nositi ohlađenu sa sobom, a ako je ne volite možete je zamijeniti s bilo čime drugim – od riže do leće. Što vam je draže i pri ruci to iskoristite za pripremu ovog zdravog obroka.

Recept sam pripremio, te je u originalu objavljen na Gastro.hr web stranicama.


patlidzan kanape s heljdom i sirom


Recept

 1. Heljdinu kašu možete preko noći ostaviti potopljenu u vodi, ali ako niste za to imali vremena možete ju staviti odmah kuhati. Tada ćete nešto duže čekati da omekša i bude gotova. Kada je gotova procijedite ju i pospremite sa strane za kasniju upotrebu.
 2. Patlidžan narežite na krugove te ih naglo zapecite na roštilju ili grill tavi sa svake strane. Prilikom pečenja i kod okretanja posolite pečenu stranu patlidžana željenom količinom soli.
 3. Svježi sir pomiješajte sa sitno sjeckanim špinatom i soli po želji. Špinat može biti svjež, može biti i zamrznuti, a ako ćete koristiti svježi možete ga kratko i blanširati.
 4. Kanapeiće složite tako da na pečene patlidžane stavite naribanu sirovu mrkvu. Preko mrkve heljdinu kašu, a na vrh sir sa špinatom.

Poslužite i uživajte u ručku. Dobar tek!Tko je sve isprobao kanapei od patlidžana i sira…

Kanapei od patlidžan sa sirom i špinatom was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor