Tortilja lazanje s mesom

Što je bolje od jedne tortilje punjene s mesom? Dvije tortilje naravno! A od dvije? Još koja tortilja dodana u miks.

I tako sam ja odlučio imati više od jedne tortilje na svom tanjuru. Primio se izrade četvrtastih dizajnerskih tortilja krojenih po protvanu kako bi sve pasalo na centimetar i dodao meso između njih.

A kada je sve bilo gotovo i stavljeno jedno preko drugog dobiju se tortilja lazanje :).

Ako volite lazanje, tortilje ili bilo koje jelo s mljevenim mesom svidjet će vam se i ovaj recept.

Kako pripremiti ove malo drugačije tortilje pogledajte i pročitajte u nastavku.

tortilja lazanje 20

Sastojci

  1. Mljevena junetina (520 g)
  2. Svježa rajčica (450 g)
  3. Češnjak (35 g)
  4. Chili paprika (2-3 kom)
  5. Koncentrat od rajčice (3 žlice)
  6. Pasirana rajčica (500 ml)
  7. Kukuruzno brašno (500 g)
  8. Bijelo glatko brašno (360 g)
  9. Sir za pizzu (100 g)

Recept

Na 2 žlice maslinovog ulja stavite pržiti 2 nasjeckane chili paprike (ako volite pikantniju hranu slobodno dodajte i tri) i 520 g mljevene junetine. Dok se meso lagano dinsta u multipraktik stavite 450 grama svježih rajčica i 35 grama češnjaka i usitnite koliko god možete.

U nasjeckanu rajčicu i češnjak dodajte 3 žlice koncentrata od rajčice i 3 žličice soli. Sve zajedno prebacite u lonac s junetinom i prelijte s 500 ml pasirane rajčice.

Pustite tako da se kuha barem pola sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje i isprobavanje okusa da vidite treba li dodati što od začina.

Dok se meso i umak kuhaju zamijesite tortilje od smjese kukuruznog brašna i bijelog brašna (500 g kukuruznog i 360 bijelog) i 500 ml mlake vode. Tijesto vam neće biti previše čvrsto (barem meni nije bilo od Teninog kukuruznog brašna) ali moći ćete ga bez problema razvaljati i oblikovati tortilje.

Ja sam koristio protvan veličine 23 x 15 cm i od ove količine tijesta sam dobio ukupno 5 debljih tortilja.

S protvanom označite rubove tortilja na razvaljanom tijestu i onda ih izrežite nožem.

Jednu po jednu ispecite na suhoj grill tavi sa svake strane dok lagano ne zagore (jer kako je tortilja deblja trebat će joj malo više da u potpunosti bude pečena).

Kada su tortilje i meso gotovi krenite sa slaganjem tortilja lazanja u protvan.

Položite jednu tortilju na dno, preko nje rasporedite mljeveno meso i tako sve do vrha. Zadnji sloj neka vam bude tortilja, ne meso, i preko nje rasporedite 100 grama ribanog sira za pizzu po vašoj želji.

Tortilja lazanje pecite na 200 stupnjeva u pećnici sve dok se sir ne otopi i lagano zapeče. Tada su lazanje gotove i možete ih izvaditi van i odmah poslužiti.

Ako vam ostane mljevenog mesa možete ga poslužiti kao dip umak uz tortilje i sir. Pa od jednog jela složite dva prezentacijski jako različita jela ali jednako ukusna.

Buen provecho (španjolski za Dobar tek) ;)!

Priprema tortilja lazanja s mesom kroz fotografije

tortilja lazanje 1 tortilja lazanje 2 tortilja lazanje 4 tortilja lazanje 5 tortilja lazanje 6 tortilja lazanje 7 tortilja lazanje 8 tortilja lazanje 9 tortilja lazanje 10 tortilja lazanje 11 tortilja lazanje 12 tortilja lazanje 13 tortilja lazanje 14 tortilja lazanje 15 tortilja lazanje 16 tortilja lazanje 17 tortilja lazanje 18 tortilja lazanje 19 tortilja lazanje 21

Tortilja lazanje s mesom was last modified: by

Isprintaj recept

2 komentara

Ostavi odgovor