Parmezan piletina i recept za domaću šalšu

86%

Ovom sam se receptu posebno veselio jer je još početkom mjeseca bio dogovor da ću ga pripremati za Volim Meso web stranicu.

Stvarno jako često jedem pohano meso, piletinu pogotovo, a niti izrada brzih šalši od svježeg povrća mi nije strana. A da ne govorim da u hladnjaku uvijek imam barem 3 vrste sira ako zatrebaju :).

I redovno sam gledao fotografije ovog jela, slušao o njegovoj popularnosti u US. Čak sam i nebrojeno puta imao sve sastojke za njega doma spremne i bilo ih je samo potrebno sve poslagati u protvan i pričekati 10 minuta da se sir otopi. Ali eto nikad ga do sada nisam uspio posložiti i probati. Do sada :).

Ali ovdje bi posebno htio naglasiti ipak šalšu, jer po meni ona je kraljica ovog jela koja je svojom umjerenom kiselinom i odmjerenim okusima savršeno uspjela spojiti hrskavo pohano meso s jedne strane i sočni rastopljeni sir s druge.

Kada probate ovu šalšu radit ćete je redovno isto kao što radite roštilj umak od Freddyevih rebarca. A kombinirati ju možete uz sve vrste tjestenina, riža i pečenog mesa. Jednostavno, brzo i zdravo jelo koje možete iskoristiti na više načina nego ih ja sada tu mogu nabrojati.

Da ne duljim previše predlažem da skoknete na link u nastavku i prođete cijeli recept: http://www.volim-meso.hr/piletina-parmezan/

Darkova Web KuharicaChicken parmesan s domacom salsom 25

Parmezan piletina i recept za domaću šalšu was last modified: by

Isprintaj recept

Nema komentara

Ostavi odgovor